Pav bhaji recept

Hozzávalók:
- 2 közepes hajában főtt burgonya
- 3-4 paradicsom
- 10 dkg zöldborsó
- 10 dkg karfiol
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2,5 cm gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 zöld chili
- 2 teáskanál őrölt koriander
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- fél teáskanál őrölt szegfűszeg (vagy 3 egész mozsárban megtörve)
- 1 teáskanál fahéj
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál chili
- 1 evőkanál koriander levél
- 3 evőkanál vaj
Elkészítése:
A hajában főtt burgonyát, a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért megpucoljuk.
Egy tálkába kimérjük a borsót és a karfiolt. A karfiolt apróra tépkedjük vagy vágjuk. Nem kell, hogy nagyon apró legyen, csak ne óriás darabokban maradjon.
A gyömbért és fokhagymát lereszeljük, a hagymát és a chilit felaprítjuk, a paradicsomot és a paprikát is külön-külön feldaraboljuk.
Előészítjük a fűszereket.
Felhevítjük közepes tűzön a vajat egy magas falú serpenyőben, majd beletesszük a reszelt gyömbért és a fokhagymát, keverünk rajta kettőt és rászórjuk az aprított chilit. Kicsit pirítjuk együtt, majd mehet rá az aprított vöröshagyma is.
Pár percig, néha megkeverve pároljuk együtt. Ezután rászórjuk a porfűszereket: a koriandert, a római köményt, a fahéjat, a szegfűszeget és a chilit. Átkeverjük, egy percig együtt pirítjuk, majd ráöntjük a darabolt paradicsomot.
Addig főzzük a ragut, amíg a paradicsom elkezd puhulni. Ekkor hozzáadjuk az aprított paprikát, a zöldborsót és a karfiolt. Felöntjük kb 1-1,5 dl vízzel, összekeverjük és lefedve, közepes lángon megfőzzük.
Menet közben ha szükséges, pótoljuk a vizet.
Ha már puhák a zöldségek, levesszük a tűzről és egy krumplinyomóval áttörjük a serpenyőben vagy botmixerrel aprítjuk, de nagyon vigyázzunk, forró!!! Visszatesszük a tűzre, sózzuk és fedő nélkül fűzzük még kicsit.
Amikor a zsiradék kezd kiválni a tetején, az összetört hajában főtt burgonyát is hozzáadjuk, rászórjuk az aprított koriandert, összekeverjük és készre főzzük. Itt már csak pár perc főzés kell. Amikor megint megjelenik a zsiradék a tetején, akkor készen is vagyunk.
A pavokat ketté vágjuk és a belső felét egy kis vajon megpirítjuk. Egy tányérba szedünk forró zöldségragut, tetejére mehet darabolt lilahagyma és koriander, illletve mellé a pirított pav.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »