Pav bhaji

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 közepes hajában főtt burgonya
  • 3-4 paradicsom
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg karfiol
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2,5 cm gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zöld chili
  • 2 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • fél teáskanál őrölt szegfűszeg (vagy 3 egész mozsárban megtörve)
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál chili
  • 1 evőkanál koriander levél
  • 3 evőkanál vaj

Elkészítése:

A hajában főtt burgonyát, a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért megpucoljuk.

Egy tálkába kimérjük a borsót és a karfiolt. A karfiolt apróra tépkedjük vagy vágjuk. Nem kell, hogy nagyon apró legyen, csak ne óriás darabokban maradjon.

A gyömbért és fokhagymát lereszeljük, a hagymát és a chilit felaprítjuk, a paradicsomot és a paprikát is külön-külön feldaraboljuk.

Előészítjük a fűszereket.

Felhevítjük közepes tűzön a vajat egy magas falú serpenyőben, majd beletesszük a reszelt gyömbért és a fokhagymát, keverünk rajta kettőt és rászórjuk az aprított chilit. Kicsit pirítjuk együtt, majd mehet rá az aprított vöröshagyma is.

Pár percig, néha megkeverve pároljuk együtt. Ezután rászórjuk a porfűszereket: a koriandert, a római köményt, a fahéjat, a szegfűszeget és a chilit. Átkeverjük, egy percig együtt pirítjuk, majd ráöntjük a darabolt paradicsomot.

Addig főzzük a ragut, amíg a paradicsom elkezd puhulni. Ekkor hozzáadjuk az aprított paprikát, a zöldborsót és a karfiolt. Felöntjük kb 1-1,5 dl vízzel, összekeverjük és lefedve, közepes lángon megfőzzük.

Menet közben ha szükséges, pótoljuk a vizet.

Ha már puhák a zöldségek, levesszük a tűzről és egy krumplinyomóval áttörjük a serpenyőben vagy botmixerrel aprítjuk, de nagyon vigyázzunk, forró!!! Visszatesszük a tűzre, sózzuk és fedő nélkül fűzzük még kicsit.

Amikor a zsiradék kezd kiválni a tetején, az összetört hajában főtt burgonyát is hozzáadjuk, rászórjuk az aprított koriandert, összekeverjük és készre főzzük. Itt már csak pár perc főzés kell. Amikor megint megjelenik a zsiradék a tetején, akkor készen is vagyunk.

A pavokat ketté vágjuk és a belső felét egy kis vajon megpirítjuk. Egy tányérba szedünk forró zöldségragut, tetejére mehet darabolt lilahagyma és koriander, illletve mellé a pirított pav.

Jó étvágyat!