Hozzávalók:
Elkészítése:
A hajában főtt burgonyát, a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért megpucoljuk.
Egy tálkába kimérjük a borsót és a karfiolt. A karfiolt apróra tépkedjük vagy vágjuk. Nem kell, hogy nagyon apró legyen, csak ne óriás darabokban maradjon.
A gyömbért és fokhagymát lereszeljük, a hagymát és a chilit felaprítjuk, a paradicsomot és a paprikát is külön-külön feldaraboljuk.
Előészítjük a fűszereket.
Felhevítjük közepes tűzön a vajat egy magas falú serpenyőben, majd beletesszük a reszelt gyömbért és a fokhagymát, keverünk rajta kettőt és rászórjuk az aprított chilit. Kicsit pirítjuk együtt, majd mehet rá az aprított vöröshagyma is.
Pár percig, néha megkeverve pároljuk együtt. Ezután rászórjuk a porfűszereket: a koriandert, a római köményt, a fahéjat, a szegfűszeget és a chilit. Átkeverjük, egy percig együtt pirítjuk, majd ráöntjük a darabolt paradicsomot.
Addig főzzük a ragut, amíg a paradicsom elkezd puhulni. Ekkor hozzáadjuk az aprított paprikát, a zöldborsót és a karfiolt. Felöntjük kb 1-1,5 dl vízzel, összekeverjük és lefedve, közepes lángon megfőzzük.
Menet közben ha szükséges, pótoljuk a vizet.
Ha már puhák a zöldségek, levesszük a tűzről és egy krumplinyomóval áttörjük a serpenyőben vagy botmixerrel aprítjuk, de nagyon vigyázzunk, forró!!! Visszatesszük a tűzre, sózzuk és fedő nélkül fűzzük még kicsit.
Amikor a zsiradék kezd kiválni a tetején, az összetört hajában főtt burgonyát is hozzáadjuk, rászórjuk az aprított koriandert, összekeverjük és készre főzzük. Itt már csak pár perc főzés kell. Amikor megint megjelenik a zsiradék a tetején, akkor készen is vagyunk.
A pavokat ketté vágjuk és a belső felét egy kis vajon megpirítjuk. Egy tányérba szedünk forró zöldségragut, tetejére mehet darabolt lilahagyma és koriander, illletve mellé a pirított pav.
Jó étvágyat!