Paradicsomos cukkiniragu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 dl frissen turmixolt nap érlelte paradicsomlé( vagy konzerv)
- 1 közepes nagyságú cukkini ( 30-35 dkg)
- 1 duci gerezd fokhagyma
- 1 kis sáfrányhagyma
- 1 tk. méz ( vagy édesítőszer)
- 1 csipetnyi csili paprika
- só,bors
- friss bazsalikomlevél és petrezselyem
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek teljes kiőrlésű búzaliszt
Elkészítése:
Olívaolajon megdinsztelem a felaprított hagymát, majd ráteszem a zúzott fokhagymát és a felkockázott cukkinit.
Sózom, borsozom, majd pici csilivel hintem és együtt dinsztelem. Egy teáskanál mézzel ízesítem (vagy édesítőszer).
Meghintem liszttel, majd egy dl hideg vízzel elkavarom. Hozzáöntöm a paradicsomsűrítményt.
Meghintem gazdagon felaprított bazsalikom levéllel és egy kevés petrezselyemzölddel.
Felforralom és máris kínálható.
Finom így önmagában pirítóssal.
Tipp:
Tippek: felhasználható tésztaszósznak egy tésztával vegetáriánusoknak remek fogás (persze másnak is :-). Meghinthető sajttal.
Lehet hús,vagy hal mellé kínálni pld. rizzsel
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »