Paradicsomos cukkiniragu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 dl frissen turmixolt nap érlelte paradicsomlé( vagy konzerv)
- 1 közepes nagyságú cukkini ( 30-35 dkg)
- 1 duci gerezd fokhagyma
- 1 kis sáfrányhagyma
- 1 tk. méz ( vagy édesítőszer)
- 1 csipetnyi csili paprika
- só,bors
- friss bazsalikomlevél és petrezselyem
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek teljes kiőrlésű búzaliszt
Elkészítése:
Olívaolajon megdinsztelem a felaprított hagymát, majd ráteszem a zúzott fokhagymát és a felkockázott cukkinit.
Sózom, borsozom, majd pici csilivel hintem és együtt dinsztelem. Egy teáskanál mézzel ízesítem (vagy édesítőszer).
Meghintem liszttel, majd egy dl hideg vízzel elkavarom. Hozzáöntöm a paradicsomsűrítményt.
Meghintem gazdagon felaprított bazsalikom levéllel és egy kevés petrezselyemzölddel.
Felforralom és máris kínálható.
Finom így önmagában pirítóssal.
Tipp:
Tippek: felhasználható tésztaszósznak egy tésztával vegetáriánusoknak remek fogás (persze másnak is :-). Meghinthető sajttal.
Lehet hús,vagy hal mellé kínálni pld. rizzsel
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »