Paradicsomos cukkiniragu recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 dl frissen turmixolt nap érlelte paradicsomlé( vagy konzerv)
- 1 közepes nagyságú cukkini ( 30-35 dkg)
- 1 duci gerezd fokhagyma
- 1 kis sáfrányhagyma
- 1 tk. méz ( vagy édesítőszer)
- 1 csipetnyi csili paprika
- só,bors
- friss bazsalikomlevél és petrezselyem
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek teljes kiőrlésű búzaliszt
Elkészítése:
Olívaolajon megdinsztelem a felaprított hagymát, majd ráteszem a zúzott fokhagymát és a felkockázott cukkinit.
Sózom, borsozom, majd pici csilivel hintem és együtt dinsztelem. Egy teáskanál mézzel ízesítem (vagy édesítőszer).
Meghintem liszttel, majd egy dl hideg vízzel elkavarom. Hozzáöntöm a paradicsomsűrítményt.
Meghintem gazdagon felaprított bazsalikom levéllel és egy kevés petrezselyemzölddel.
Felforralom és máris kínálható.
Finom így önmagában pirítóssal.
Tipp:
Tippek: felhasználható tésztaszósznak egy tésztával vegetáriánusoknak remek fogás (persze másnak is :-). Meghinthető sajttal.
Lehet hús,vagy hal mellé kínálni pld. rizzsel
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »










