Paradicsomos-bazsalikomos burgonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 7 nagyobb burgonya
- 40 dkg paradicsom
- 10-15 dkg félkemény sajt
- só
- őrölt bors
- friss bazsalikom levelek
- 3-4 ek kacsazsír (vagy étolaj)
Elkészítése:
A burgonyákat sós vízben félpuhára főzzük, majd a héját lehúzzuk, hosszában kettévágjuk és a zsírral vastagon kikent tepsire sorakoztatjuk. Ha billegnek, egy késsel pici talpat vághatunk rájuk.
A sütőt előmelegítjük 210 fokra.
A paradicsomokat vastag karikákra vágjuk.
A főtt krumlikra ráteszünk néhány friss bazsalikom levelet, majd arra helyezzük a paradicsom karikákat, legfelülre ízlés szerint a sajtot is rátesszük. Lehet reszelve, vagy így, ahogyan én készítettem felcsíkozva is, mert szépen díszíti!
Picit megsózzuk, frissen borsot tekerünk rá és betesszük a sütőbe, nagyjából 30-35 perc alatt (légkeveréssel) szép világosra sütjük.
Még forrón sült húsételekhez, de akár önmagában tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »