Paradicsomos-bazsalikomos burgonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 7 nagyobb burgonya
- 40 dkg paradicsom
- 10-15 dkg félkemény sajt
- só
- őrölt bors
- friss bazsalikom levelek
- 3-4 ek kacsazsír (vagy étolaj)
Elkészítése:
A burgonyákat sós vízben félpuhára főzzük, majd a héját lehúzzuk, hosszában kettévágjuk és a zsírral vastagon kikent tepsire sorakoztatjuk. Ha billegnek, egy késsel pici talpat vághatunk rájuk.
A sütőt előmelegítjük 210 fokra.
A paradicsomokat vastag karikákra vágjuk.
A főtt krumlikra ráteszünk néhány friss bazsalikom levelet, majd arra helyezzük a paradicsom karikákat, legfelülre ízlés szerint a sajtot is rátesszük. Lehet reszelve, vagy így, ahogyan én készítettem felcsíkozva is, mert szépen díszíti!
Picit megsózzuk, frissen borsot tekerünk rá és betesszük a sütőbe, nagyjából 30-35 perc alatt (légkeveréssel) szép világosra sütjük.
Még forrón sült húsételekhez, de akár önmagában tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »