Paradicsomos-bazsalikomos burgonya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 7 nagyobb burgonya
  • 40 dkg paradicsom
  • 10-15 dkg félkemény sajt
  • őrölt bors
  • friss bazsalikom levelek
  • 3-4 ek kacsazsír (vagy étolaj)

Elkészítése:

A burgonyákat sós vízben félpuhára főzzük, majd a héját lehúzzuk, hosszában kettévágjuk és a zsírral vastagon kikent tepsire sorakoztatjuk. Ha billegnek, egy késsel pici talpat vághatunk rájuk.

A sütőt előmelegítjük 210 fokra.

A paradicsomokat vastag karikákra vágjuk.

A főtt krumlikra ráteszünk néhány friss bazsalikom levelet, majd arra helyezzük a paradicsom karikákat, legfelülre ízlés szerint a sajtot is rátesszük. Lehet reszelve, vagy így, ahogyan én készítettem felcsíkozva is, mert szépen díszíti!

Picit megsózzuk, frissen borsot tekerünk rá és betesszük a sütőbe, nagyjából 30-35 perc alatt (légkeveréssel) szép világosra sütjük.

Még forrón sült húsételekhez, de akár önmagában tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!