Paradicsom chutney recept

Hozzávalók:
- 2 ek ghí vagy kókuszzsír
- 1/4 tk fekete mustármag
- 1/4 tk római kömény
- 1 kis rúd fahéj
- 2 szárított, tört chili
- 1/4 tk kurkuma
- 2 pohár friss, érett, kemény paradicsom
- 1/3 csésze teljes értékű nádcukor
- 1/4 csésze mazsola
- 1/4 tk só
Elkészítése:
A paradicsomok csumájánál X alakban vágj bele késsel, majd forró vízbe mártjuk, kiszedjük, meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk.
A ghít vagy olajat közepes lángon felhevítjük. A forró zsiradékban kipattogtatjuk a fekete mustármagot, majd hozzáadjuk a római köményt, fahéjat. Amikor a fahéj sötétedik, add hozzá a chilit, kurkumát és a paradicsomokat. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve főzd 10 percig.
Ekkor hozzáadjuk a mazsolát, sót és a cukrot. 5 percig főzve hígabb csatnit kapsz. Ha sűrűbbre szeretnéd, akkor 15 percig főzd.
Tálalhatod pakorával, melegen vagy hidegen is. Hűben tárolható néhány napig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »