Önmagával töltött gombafejek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg csiperkegomba (tönkkel együtt)
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 1 száj újhagyma (zöldje)
- só
- bors
- kakukkfű
- házi ételízesítő (só nélkül)
- 1 ek paradicsomos pesto (opcionális)
- kb. 5 dkg reszelt sajt
- 2-3 ek zsemlemorzsa
- 1 löttyintésnyi fehérbor
Elkészítése:
A gombákat alapos tisztítás után tepsibe helyezzük, a tönköket külön tálban gyűjtjük össze. A tönköket apróra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az aprított fokhagymát, újhagyma zöldjét, reszelt sajtot. Meglocsoljuk kevés fehérborral és pestóval, alaposan összekeverjük. Egy kevés zsemlemorzsával sűrítjük a keveréket, ízesítjük sómentes ételízesítővel.
A keveréket a gombafejekre kanalazzuk, még ha nem is tölthető típusú gombákkal dolgozunk – ezek is ízletes falatkák lesznek. A megtöltött gombákra kevés borsot őrlünk, megszórjuk pici sóval, és bőségesen meglocsoljuk olívaolajjal, ügyelve, hogy mindegyik fejre jusson.
A tepsit alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőben körülbelül fél óra alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »