Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Önmagával töltött gombafejek recept

Önmagával töltött gombafejek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg csiperkegomba (tönkkel együtt)
    • 1 kis gerezd fokhagyma
    • 1 száj újhagyma (zöldje)
    • bors
    • kakukkfű
    • házi ételízesítő (só nélkül)
    • 1 ek paradicsomos pesto (opcionális)
    • kb. 5 dkg reszelt sajt
    • 2-3 ek zsemlemorzsa
    • 1 löttyintésnyi fehérbor

    Elkészítése:

    A gombákat alapos tisztítás után tepsibe helyezzük, a tönköket külön tálban gyűjtjük össze. A tönköket apróra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az aprított fokhagymát, újhagyma zöldjét, reszelt sajtot. Meglocsoljuk kevés fehérborral és pestóval, alaposan összekeverjük. Egy kevés zsemlemorzsával sűrítjük a keveréket, ízesítjük sómentes ételízesítővel.

    A keveréket a gombafejekre kanalazzuk, még ha nem is tölthető típusú gombákkal dolgozunk – ezek is ízletes falatkák lesznek. A megtöltött gombákra kevés borsot őrlünk, megszórjuk pici sóval, és bőségesen meglocsoljuk olívaolajjal, ügyelve, hogy mindegyik fejre jusson.

    A tepsit alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőben körülbelül fél óra alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá