Önmagával töltött gombafejek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csiperkegomba (tönkkel együtt)
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1 száj újhagyma (zöldje)
  • bors
  • kakukkfű
  • házi ételízesítő (só nélkül)
  • 1 ek paradicsomos pesto (opcionális)
  • kb. 5 dkg reszelt sajt
  • 2-3 ek zsemlemorzsa
  • 1 löttyintésnyi fehérbor

Elkészítése:

A gombákat alapos tisztítás után tepsibe helyezzük, a tönköket külön tálban gyűjtjük össze. A tönköket apróra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az aprított fokhagymát, újhagyma zöldjét, reszelt sajtot. Meglocsoljuk kevés fehérborral és pestóval, alaposan összekeverjük. Egy kevés zsemlemorzsával sűrítjük a keveréket, ízesítjük sómentes ételízesítővel.

A keveréket a gombafejekre kanalazzuk, még ha nem is tölthető típusú gombákkal dolgozunk – ezek is ízletes falatkák lesznek. A megtöltött gombákra kevés borsot őrlünk, megszórjuk pici sóval, és bőségesen meglocsoljuk olívaolajjal, ügyelve, hogy mindegyik fejre jusson.

A tepsit alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőben körülbelül fél óra alatt készre sütjük.