Omlett brie sajttal, rókagomba-raguval recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- Fél dl zsíros főzőtejszín
- 2 dkg vaj
- Só, bors
- 4 dkg brie sajt
A raguhoz:
- 5 dkg rókagomba
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 1 dkg vaj
- 1 tk kakukkfű
- só, bors
A díszítéshez:
- koktélparadicsom, 1 nagy marék rukkola, vagy más, apró leveles saláta
- Néhány szelet friss, pirított bagett
Elkészítése:
A gombákat megtisztítjuk, ha nagyobb darabok, kettévágjuk. Az olívaolajat felhevítjük a vajjal, rádobjuk. 2 perc után hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát és a kakukkfüvet. Kissé sózzuk, borsozzuk, ha nem marad semmi szaftja, kevés vizet adhatunk hozzá, félretesszük, melegen tartjuk.
A tojásokat kikeverjük a főzőtejszínnel, sózzuk, borsozzuk. A vajat felolvasztjuk, alacsonyra vesszük a lángot. Ráöntjük a tojást, addig sütjük, míg a teteje kocsonyás lesz. Ekkor rátesszük a felszeletelt sajtot, ráhajtjuk az omlett másik felét. 2 perc után megfordítjuk, majd újabb egy perc után tányérra csúsztatjuk.
Az omlettre halmozzuk a gombaragut, mellé teszünk egy marék salátát, kevés koktélparadicsomot, friss, pirított bagettszeletekkel tálaljuk.