Omlett brie sajttal, rókagomba-raguval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • Fél dl zsíros főzőtejszín
  • 2 dkg vaj
  • Só, bors
  • 4 dkg brie sajt

A raguhoz:

  • 5 dkg rókagomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 dkg vaj
  • 1 tk kakukkfű
  • só, bors

A díszítéshez:

  • koktélparadicsom, 1 nagy marék rukkola, vagy más, apró leveles saláta
  • Néhány szelet friss, pirított bagett

Elkészítése:

A gombákat megtisztítjuk, ha nagyobb darabok, kettévágjuk. Az olívaolajat felhevítjük a vajjal, rádobjuk. 2 perc után hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát és a kakukkfüvet. Kissé sózzuk, borsozzuk, ha nem marad semmi szaftja, kevés vizet adhatunk hozzá, félretesszük, melegen tartjuk.

A tojásokat kikeverjük a főzőtejszínnel, sózzuk, borsozzuk. A vajat felolvasztjuk, alacsonyra vesszük a lángot. Ráöntjük a tojást, addig sütjük, míg a teteje kocsonyás lesz. Ekkor rátesszük a felszeletelt sajtot, ráhajtjuk az omlett másik felét. 2 perc után megfordítjuk, majd újabb egy perc után tányérra csúsztatjuk.

Az omlettre halmozzuk a gombaragut, mellé teszünk egy marék salátát, kevés koktélparadicsomot, friss, pirított bagettszeletekkel tálaljuk.