Mángold levél bundában recept
Hozzávalók:
- 2 nagy marék mángold levél (kb. 18-20 db)
- 3 ek liszt a forgatáshoz
- 2 dl olaj a sütéshez
Bundához:
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 4 jó púpos ek liszt
- 1 dl tej
Elkészítése:
Először elkészítjük a bundát. A tojásokat kikeverjük a fűszerekkel, majd beleszórjuk a lisztet és a tejet fokozatosan adagolva sima, sűrű masszává keverjük.
Egy tálba lisztet szórunk a forgatáshoz. Egy kisebb lábasban vagy serpenyőben olajat forrósítunk.
A mángold levelek vastag levélnyelét letörjük, majd a levelet folyó víz alatt alaposan megtisztítjuk.
Megforgatjuk a lisztben, majd a masszában. Kicsit lecsepegtetjük és a forró olajban közepes lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
Idén is szépen terem a mángold. Olyan sok csodás levelet növesztett, hogy most már ki kellett találnom, hogy mit is kezdjek vele. Már tavaly is felmerült bennem az ötlet, hogy kisütöm bundában, de a megvalósítás valahogy elmaradt. Eddig. Kíváncsiságból egy nem túl nagy adagot készítettem, két nagy marék, kisebb méretű levelet sütöttem ki. Őszintén megmondom, hogy nem ilyenre számítottam. Kellemesen meglepődtem. Nekem kimondottan a bundás kenyér ízére hasonlít. Ez nem az a fogás, amivel degeszre tömhetjük a pocakunkat, de friss paradicsommal, paprikával, esetleg fokhagymás-tejfölös mártogatóssal egy kicsit különlegesebb fogást kínálhatunk a családnak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









