Mángold levél bundában recept
Hozzávalók:
- 2 nagy marék mángold levél (kb. 18-20 db)
- 3 ek liszt a forgatáshoz
- 2 dl olaj a sütéshez
Bundához:
- 2 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 4 jó púpos ek liszt
- 1 dl tej
Elkészítése:
Először elkészítjük a bundát. A tojásokat kikeverjük a fűszerekkel, majd beleszórjuk a lisztet és a tejet fokozatosan adagolva sima, sűrű masszává keverjük.
Egy tálba lisztet szórunk a forgatáshoz. Egy kisebb lábasban vagy serpenyőben olajat forrósítunk.
A mángold levelek vastag levélnyelét letörjük, majd a levelet folyó víz alatt alaposan megtisztítjuk.
Megforgatjuk a lisztben, majd a masszában. Kicsit lecsepegtetjük és a forró olajban közepes lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
Idén is szépen terem a mángold. Olyan sok csodás levelet növesztett, hogy most már ki kellett találnom, hogy mit is kezdjek vele. Már tavaly is felmerült bennem az ötlet, hogy kisütöm bundában, de a megvalósítás valahogy elmaradt. Eddig. Kíváncsiságból egy nem túl nagy adagot készítettem, két nagy marék, kisebb méretű levelet sütöttem ki. Őszintén megmondom, hogy nem ilyenre számítottam. Kellemesen meglepődtem. Nekem kimondottan a bundás kenyér ízére hasonlít. Ez nem az a fogás, amivel degeszre tömhetjük a pocakunkat, de friss paradicsommal, paprikával, esetleg fokhagymás-tejfölös mártogatóssal egy kicsit különlegesebb fogást kínálhatunk a családnak.