Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelbimbó hagymával, baconnel és tükörtojással recept

Kelbimbó hagymával, baconnel és tükörtojással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg kelbimbó
    • 1 nagy fej lilahagyma
    • 10 dkg bacon
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • őrölt színes bors
    • 1 dl víz
    • 1/2 citrom leve
    • 3 dkg vaj
    • 1 ek olívaolaj
    • 5 dkg sajt

    Elkészítése:

    A kelbimbó szárvégét vágjuk le, a külső leveleket szedjük le, majd vágjuk félbe. A lilahagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vágjuk fel kissé vastagabb szeletekre. A bacont vágjuk fel kisebb kockákra.

    Egy serpenyőbe tegyük bele a felkockázott bacont, adjuk hozzá az olívaolajat, majd süssük szép pirosra, ropogósra. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.

    A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vajat, hevítsük fel, majd tegyük bele a felszeletelt hagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és pároljuk pár percig, hogy kissé összeessen.

    Ezután adjuk hozzá a félbevágott kelbimbót, facsarjuk rá a citromlevet, öntsük fel a vízzel, majd a serpenyőt résnyire lefedve, pároljuk puhára (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána).

    Amikor a kelbimbó puhára párolódott, üssük rá a tojásokat, majd addig süssük, míg a tojás ízlésünk szerint megsül (ízlés szerint süthetjük a tojásokat lágyabbra, vagy majdnem keményre).

    Tipp:

    Tálalás előtt reszeljük rá a sajtot, szórjuk meg a félretett és előzőleg pirosra, ropogósra sütött baconnel, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá