Karfiolpörkölt recept

Hozzávalók:
- 1 kg karfiol rózsáira szedve
- 1 ek zsiradék
- 1 fej vöröshagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- ételízesítő
- tejföl/el is hagyható/
Továbbá, a nokedlihez:
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 3dl víz
- liszt
Elkészítése:
A kockára vágott vöröshagymát a zsiradékon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az 1kk pirospaprikát és azonnal vizet öntünk rá (kb. fél litert) és belerakjuk a karfiolt
Fűszerezzük és lefedve készre főzzük. Elég hamar megfő, de azért egyszer, kétszer átforgathatjuk és ha megfőtt levesszük és elkészítjük a nokedlit.
Nokedli:
A vizet a sóval feltesszük főni, közben elkészítjük a nokedli tésztát és a zubogó vízbe szaggatjuk evőkanál segítségével.
Ha megfőtt, leszűrjük, ha ragad leöblítjük és a karfiolhoz adjuk.
Ízlés szerint tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »