Karfiolpörkölt recept
Hozzávalók:
- 1 kg karfiol rózsáira szedve
- 1 ek zsiradék
- 1 fej vöröshagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- ételízesítő
- tejföl/el is hagyható/
Továbbá, a nokedlihez:
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kb 3dl víz
- liszt
Elkészítése:
A kockára vágott vöröshagymát a zsiradékon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az 1kk pirospaprikát és azonnal vizet öntünk rá (kb. fél litert) és belerakjuk a karfiolt
Fűszerezzük és lefedve készre főzzük. Elég hamar megfő, de azért egyszer, kétszer átforgathatjuk és ha megfőtt levesszük és elkészítjük a nokedlit.
Nokedli:
A vizet a sóval feltesszük főni, közben elkészítjük a nokedli tésztát és a zubogó vízbe szaggatjuk evőkanál segítségével.
Ha megfőtt, leszűrjük, ha ragad leöblítjük és a karfiolhoz adjuk.
Ízlés szerint tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









