Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyömbéres töltött gombafejek, saját mártásában recept

Gyömbéres töltött gombafejek, saját mártásában
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 nagy gombafej
    • 4 szelet bacomb szallona
    • 1 fél csirke filé
    • 4 szelet sajt
    • 4 vékony karika juhtúró
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só-bors-pici majoránna ízlés szerint
    • 1 kis fej aprított vöröshagyma
    • 3+ 5 ek étolaj
    • 4 cm tisztított, lereszelt friss gyömbér ( kiskanál őrölt gyömbérrel helyettesíthető, de frissel az igazi)

    Mártáshoz:

    • 1 kk étel keményítő
    • 1 késhegy őrölt paprika

    Elkészítése:

    A hagymát kicsi sóval feltesszük 3 e.k. olajba párolni.

    Közben meg mossuk a gombákat és kitörjük a szárait. Ezeket apróra vágjuk és a hagymához adjuk. Ha levét el főtte, kicsit hűlni hagyjuk.

    A csirkemellet apróra vágjuk és aprító gépben ledaráljuk. Tálba tesszük, hozzá adjuk a borsot, a majoránnát, a párolt gombát valamint a gyömbért. Össze keverjük s a gomba fejekre halmozzuk.

    A sütő edényt kiolajazzuk és bele ültetjük a gomba fejeket. A maradék masszát, óvatosan bele tekerjük a szallonába s közé rakjuk.

    Alufóliával letakarjuk és 160 fokon pároljuk. Kb. 20-25 perc.

    Amikor meg puhult, kivesszük rátesszük a juhtúrót és 1-1 szelet sajtot.

    Pirosra sütjük a sajtot a tetején.

    A mártás elkészítése:

    Kivesszük s kiszedjük 1 tálra. A pecsenye levét kb 1 dl vízzel elkevert ételkeményítővel besűrítjük.

    Rizs köretet lehet készíteni hozzá, bár mi anélkül ettük mert laktató volt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá