Gyömbéres töltött gombafejek, saját mártásában

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 nagy gombafej
  • 4 szelet bacomb szallona
  • 1 fél csirke filé
  • 4 szelet sajt
  • 4 vékony karika juhtúró
  • 1 tojás
  • só-bors-pici majoránna ízlés szerint
  • 1 kis fej aprított vöröshagyma
  • 3+ 5 ek étolaj
  • 4 cm tisztított, lereszelt friss gyömbér ( kiskanál őrölt gyömbérrel helyettesíthető, de frissel az igazi)

Mártáshoz:

  • 1 kk étel keményítő
  • 1 késhegy őrölt paprika

Elkészítése:

A hagymát kicsi sóval feltesszük 3 e.k. olajba párolni.

Közben meg mossuk a gombákat és kitörjük a szárait. Ezeket apróra vágjuk és a hagymához adjuk. Ha levét el főtte, kicsit hűlni hagyjuk.

A csirkemellet apróra vágjuk és aprító gépben ledaráljuk. Tálba tesszük, hozzá adjuk a borsot, a majoránnát, a párolt gombát valamint a gyömbért. Össze keverjük s a gomba fejekre halmozzuk.

A sütő edényt kiolajazzuk és bele ültetjük a gomba fejeket. A maradék masszát, óvatosan bele tekerjük a szallonába s közé rakjuk.

Alufóliával letakarjuk és 160 fokon pároljuk. Kb. 20-25 perc.

Amikor meg puhult, kivesszük rátesszük a juhtúrót és 1-1 szelet sajtot.

Pirosra sütjük a sajtot a tetején.

A mártás elkészítése:

Kivesszük s kiszedjük 1 tálra. A pecsenye levét kb 1 dl vízzel elkevert ételkeményítővel besűrítjük.

Rizs köretet lehet készíteni hozzá, bár mi anélkül ettük mert laktató volt.