Görög cukkinis tojáslepény recept

Hozzávalók:
- 2 db zsenge cukkini
- 10 dkg olvasztott vaj
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- fél csokor petrezselyemzöld
- fél csokor kapor
- 10 dkg reszelt sajt
A cukkinit alaposan megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk, és szépen sorban a tepsi aljára helyezzük. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, majd megszórjuk egy kevés sóval és borssal. Alufóliával lefedve 190 °C-os sütőbe tesszük, és kb. fél órán át sütjük.
Amíg a cukkini sül, felverjük a tojást egy csipet sóval. Miután a cukkini megsült, kivesszük a sütőből, eltávolítjuk a fóliát, és ráöntjük a felvert tojást. Megszórjuk a zöldfűszerekkel és a reszelt sajttal, majd visszatesszük a sütőbe, amíg a tojás megsül és a sajt aranybarnára pirul.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Tepsi méret: 20×30 cm
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »