Görög cukkinis tojáslepény recept

Hozzávalók:
- 2 db zsenge cukkini
- 10 dkg olvasztott vaj
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- fél csokor petrezselyemzöld
- fél csokor kapor
- 10 dkg reszelt sajt
A cukkinit alaposan megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk, és szépen sorban a tepsi aljára helyezzük. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, majd megszórjuk egy kevés sóval és borssal. Alufóliával lefedve 190 °C-os sütőbe tesszük, és kb. fél órán át sütjük.
Amíg a cukkini sül, felverjük a tojást egy csipet sóval. Miután a cukkini megsült, kivesszük a sütőből, eltávolítjuk a fóliát, és ráöntjük a felvert tojást. Megszórjuk a zöldfűszerekkel és a reszelt sajttal, majd visszatesszük a sütőbe, amíg a tojás megsül és a sajt aranybarnára pirul.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Tepsi méret: 20×30 cm
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »