Gombaropogós sajtmártással recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1/2 kg gomba
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál liszt
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 ek olaj
- 1,5 dl tej vagy főzőtejszín
- késhegynyi majoránna
- vágott petrezselyemzöld
- só
- bors
- 5 dkg füstölt, reszelt sajt
A kisütéshez:
- olaj
A sajtmártáshoz:
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 tk vaj
- csipet só
- őrölt fehér bors
Elkészítése:
Gombaropogós készítése:
A vöröshagymát finomra vágtam,olajon megpároltam,majd rátettem a szeletelt gombát.
Zsírjára sütöttem,fűszereztem,rászórtam a finomra vágott petrezselyemzöldet,hozzákevertem a lisztet ,a reszelt sajtot és a tejet, majd összefőztem.
Tűzről levéve kicsit hagytam hűlni,hozzákevertem a tojássárgákat és a zsemlemorzsát.
1/2 órát hagytam állni,hogy megduzzadjon a zsemlemorzsa, könnyen formázható legyen. Vizes kézzel rudakat formáztam,zsemlemorzsába mártottam és olajban kisütöttem.
Sajtmártás készítése:
A tojásokat elkeverjük a vajjal,hozzákeverjük a tejet is. Vízgőz felett jól besűrítjük. Amikor besűrűsödött, hozzáadjuk a reszelt sajtot is. Addig keverjük gőz felett a keverő gépünkkel,míg a sajt elolvad.
Felforralni nem szabad!
Ízesítsük sóval és borssal.
Sajtmártást többféle módon készíthetünk,most ezt a változatot készítettem a gombaropogós mellé.