Gombaropogós sajtmártással recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1/2 kg gomba
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 evőkanál liszt
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 ek olaj
- 1,5 dl tej vagy főzőtejszín
- késhegynyi majoránna
- vágott petrezselyemzöld
- só
- bors
- 5 dkg füstölt, reszelt sajt
A kisütéshez:
- olaj
A sajtmártáshoz:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dl tej
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 tk vaj
- csipet só
- őrölt fehér bors
Elkészítése:
Gombaropogós készítése:
A vöröshagymát finomra vágjuk, majd az olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát, és zsírjára sütjük. Sóval, borssal és majoránnával ízesítjük, majd belekeverjük az aprított petrezselyemzöldet. Megszórjuk liszttel, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tejet, majd az egészet összefőzzük, amíg besűrűsödik.
Levesszük a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a tojássárgákat és a zsemlemorzsát. A masszát 30 percig állni hagyjuk, hogy a zsemlemorzsa megduzzadjon és könnyen formázható legyen.
Vizes kézzel rudakat formázunk a masszából, zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük.
Sajtmártás készítése:
A tojásokat simára keverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a tejet. Az edényt vízgőz fölé helyezzük, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Amikor a keverék besűrűsödött, hozzáadjuk a reszelt sajtot, és addig keverjük, amíg teljesen elolvad. Vigyázzunk, hogy a mártást ne forraljuk fel! Sóval és őrölt fehér borssal ízesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









