Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombaropogós sajtmártással recept

Gombaropogós sajtmártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg gomba
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál liszt
    • 5 evőkanál zsemlemorzsa
    • 2 ek olaj
    • 1,5 dl tej vagy főzőtejszín
    • késhegynyi majoránna
    • vágott petrezselyemzöld
    • bors
    • 5 dkg füstölt, reszelt sajt

    A kisütéshez:

    • olaj

    A sajtmártáshoz:

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tej
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 1 tk vaj
    • csipet só
    • őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    Gombaropogós készítése:

    A vöröshagymát finomra vágjuk, majd az olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát, és zsírjára sütjük. Sóval, borssal és majoránnával ízesítjük, majd belekeverjük az aprított petrezselyemzöldet. Megszórjuk liszttel, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tejet, majd az egészet összefőzzük, amíg besűrűsödik.

    Levesszük a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a tojássárgákat és a zsemlemorzsát. A masszát 30 percig állni hagyjuk, hogy a zsemlemorzsa megduzzadjon és könnyen formázható legyen.

    Vizes kézzel rudakat formázunk a masszából, zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük.

    Sajtmártás készítése:

    A tojásokat simára keverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a tejet. Az edényt vízgőz fölé helyezzük, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Amikor a keverék besűrűsödött, hozzáadjuk a reszelt sajtot, és addig keverjük, amíg teljesen elolvad. Vigyázzunk, hogy a mártást ne forraljuk fel! Sóval és őrölt fehér borssal ízesítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek