Cukkinis-burgonyás tócsni recept

Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 30 dkg cukkini
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 evőkanál liszt
- 175 g kefir
- őrölt bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
Sütéshez:
- 4 ek étolaj
Elkészítése:
A krumplit hámozzuk, lereszeljük. A cukkinit megmossuk és héjasan lereszeljük.
Hozzáadjuk a krumplis-cukkinihez a tojást, a lisztet, a kefirt, megsózzuk, megborsozzuk és jól összekeverjük.
Serpenyőben étolajat forrósítunk. A masszát evőkanál segítségével az olajba tesszük, a kanállal lepényekké simítjuk. Mindkét oldalát kb 5-5 perc alatt szép aranybarnára sütjük fedő alatt.
Szalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk.
Forrón tálaljuk, mert csak így finom igazán. Adhatunk mellé tejfölt, fokhagymát és sajtos is.
4 nagy darab tócsnim lett, de süthetünk kisebbeket is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »