Cukkinis-burgonyás tócsni

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 30 dkg cukkini
  • 1 tojás
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 175 g kefir
  • őrölt bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint

Sütéshez:

  • 4 ek étolaj

Elkészítése:

A krumplit hámozzuk, lereszeljük. A cukkinit megmossuk és héjasan lereszeljük.

Hozzáadjuk a krumplis-cukkinihez a tojást, a lisztet, a kefirt, megsózzuk, megborsozzuk és jól összekeverjük.

Serpenyőben étolajat forrósítunk. A masszát evőkanál segítségével az olajba tesszük, a kanállal lepényekké simítjuk. Mindkét oldalát kb 5-5 perc alatt szép aranybarnára sütjük fedő alatt.

Szalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk.

Forrón tálaljuk, mert csak így finom igazán. Adhatunk mellé tejfölt, fokhagymát és sajtos is.

4 nagy darab tócsnim lett, de süthetünk kisebbeket is.