Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukkíni puffancs recept

Cukkíni puffancs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 65 dkg cukkíni (tisztítva mért súly)
    • 1 kk só
    • 1 csipet őrölt bors
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 4 csapott finomliszt
    • 1 tk sütőpor
    • 6 dl étolaj (a sütéshez)

    Elkészítése:

    A cukkíni végeit levágjuk és a magjait kivájjuk, majd a húsát a reszelő legnagyobb lyukán lereszeljük. Sóval megszórjuk, összeforgatjuk és kb 25 percig hagyjuk állni.

    A levet eresztett cukkínit kifacsarjuk, ízesítjük borssal, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojást és a reszelt sajtot is.

    A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd ezt is a cukkínihez adjuk és az egészet jól elkeverjük.

    Egy magasabb falú edénybe felforrósítjuk az olajat, majd evőkanállal közepes méretű golyókat szaggatunk bele. Arra figyeljünk, hogy egyszerre ne sokat, mert sütés közen nőni fognak még.

    Sütés közben többször megforgatjuk, hogy minden oldaluk szép aranybarna legyen.

    Konyhai papírtörlőre szedjük, majd a maradék masszát is kisütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá