Cukkíni puffancs recept

Hozzávalók:
- 65 dkg cukkíni (tisztítva mért súly)
- 1 kk só
- 1 csipet őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg reszelt sajt
- 4 csapott finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 6 dl étolaj (a sütéshez)
Elkészítése:
A cukkíni végeit levágjuk és a magjait kivájjuk, majd a húsát a reszelő legnagyobb lyukán lereszeljük. Sóval megszórjuk, összeforgatjuk és kb 25 percig hagyjuk állni.
A levet eresztett cukkínit kifacsarjuk, ízesítjük borssal, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojást és a reszelt sajtot is.
A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd ezt is a cukkínihez adjuk és az egészet jól elkeverjük.
Egy magasabb falú edénybe felforrósítjuk az olajat, majd evőkanállal közepes méretű golyókat szaggatunk bele. Arra figyeljünk, hogy egyszerre ne sokat, mert sütés közen nőni fognak még.
Sütés közben többször megforgatjuk, hogy minden oldaluk szép aranybarna legyen.
Konyhai papírtörlőre szedjük, majd a maradék masszát is kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »