Cukkíni puffancs recept
Hozzávalók:
- 65 dkg cukkíni (tisztítva mért súly)
- 1 kk só
- 1 csipet őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg reszelt sajt
- 4 csapott finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 6 dl étolaj (a sütéshez)
Elkészítése:
A cukkíni végeit levágjuk és a magjait kivájjuk, majd a húsát a reszelő legnagyobb lyukán lereszeljük. Sóval megszórjuk, összeforgatjuk és kb 25 percig hagyjuk állni.
A levet eresztett cukkínit kifacsarjuk, ízesítjük borssal, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojást és a reszelt sajtot is.
A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd ezt is a cukkínihez adjuk és az egészet jól elkeverjük.
Egy magasabb falú edénybe felforrósítjuk az olajat, majd evőkanállal közepes méretű golyókat szaggatunk bele. Arra figyeljünk, hogy egyszerre ne sokat, mert sütés közen nőni fognak még.
Sütés közben többször megforgatjuk, hogy minden oldaluk szép aranybarna legyen.
Konyhai papírtörlőre szedjük, majd a maradék masszát is kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









