Cukkíni puffancs recept

Hozzávalók:
- 65 dkg cukkíni (tisztítva mért súly)
- 1 kk só
- 1 csipet őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg reszelt sajt
- 4 csapott finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 6 dl étolaj (a sütéshez)
Elkészítése:
A cukkíni végeit levágjuk és a magjait kivájjuk, majd a húsát a reszelő legnagyobb lyukán lereszeljük. Sóval megszórjuk, összeforgatjuk és kb 25 percig hagyjuk állni.
A levet eresztett cukkínit kifacsarjuk, ízesítjük borssal, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojást és a reszelt sajtot is.
A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd ezt is a cukkínihez adjuk és az egészet jól elkeverjük.
Egy magasabb falú edénybe felforrósítjuk az olajat, majd evőkanállal közepes méretű golyókat szaggatunk bele. Arra figyeljünk, hogy egyszerre ne sokat, mert sütés közen nőni fognak még.
Sütés közben többször megforgatjuk, hogy minden oldaluk szép aranybarna legyen.
Konyhai papírtörlőre szedjük, majd a maradék masszát is kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »