Sült padlizsán sült batátával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 db közepesen kemény padlizsán
- 30 dkg sertés darált hús
- egy fél vastagabb reszelt sárgarépa
- 15 dkg csipekegomba apróra vágva
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors
- 1 kávéskanál oregánó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl olaj
- 2 nagyobb batáta
A tetejére:
- 2 dl tejföl
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só, bors
Elkészítése:
A padlizsánok belsejét kivájjuk, a húsát kockára vágjuk.
A padlizsánok belsejét sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk.
Az olajt felforrósítjuk, rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát és megdinszteljük kevés sóval, majd rátesszük a darált húst és sózzuk, borsozzuk, ízesítjük oregánóval és tovább pároljuk.
Ha hús megpárolódott, akkor beleszórjuk a gombát, a padlizsán kockára vágott húsát, a reszelt sárgarépát és a petrezselyemzöldet, majd az egészet jól összepároljuk. Beleütjük a tojást, lehúzzuk a tűzről és elkeverjük.
Egy jénai tálat kikenünk olajjal, belerakjuk a kivájt padlizsánokat és megtöltjük. Ha marad ki a töltelékből akkor muffin formába tesszük a padlizsánok mellé.
A tejfölt sóval, borssal és a tojással felverjük és a megtöltött padlizsánokat megkenjük vele.
A sütött 170 fokra előmelegítjük és betoljuk a padlizsánokat 35-40 percre. Szép pirosra sütjük.
A batátát hasábokra vágjuk és csipet sóval, borssal, kevés olajjal elkeverjük, majd sütőpapírros tepsibe rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük.
Együtt tálaljuk a padlizsánnal.
Tipp:
A padlizsánokat én mindig elősütöm, mert így puhább lesz a belseje.