Sült padlizsán sült batátával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 db közepesen kemény padlizsán
- 30 dkg sertés darált hús
- egy fél vastagabb reszelt sárgarépa
- 15 dkg csipekegomba apróra vágva
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só, bors
- 1 kávéskanál oregánó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl olaj
- 2 nagyobb batáta
A tetejére:
- 2 dl tejföl
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipet só, bors
Elkészítése:
A padlizsánok belsejét kivájjuk, a húsát kockára vágjuk.
A padlizsánok belsejét sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk.
Az olajt felforrósítjuk, rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát és megdinszteljük kevés sóval, majd rátesszük a darált húst és sózzuk, borsozzuk, ízesítjük oregánóval és tovább pároljuk.
Ha hús megpárolódott, akkor beleszórjuk a gombát, a padlizsán kockára vágott húsát, a reszelt sárgarépát és a petrezselyemzöldet, majd az egészet jól összepároljuk. Beleütjük a tojást, lehúzzuk a tűzről és elkeverjük.
Egy jénai tálat kikenünk olajjal, belerakjuk a kivájt padlizsánokat és megtöltjük. Ha marad ki a töltelékből akkor muffin formába tesszük a padlizsánok mellé.
A tejfölt sóval, borssal és a tojással felverjük és a megtöltött padlizsánokat megkenjük vele.
A sütött 170 fokra előmelegítjük és betoljuk a padlizsánokat 35-40 percre. Szép pirosra sütjük.
A batátát hasábokra vágjuk és csipet sóval, borssal, kevés olajjal elkeverjük, majd sütőpapírros tepsibe rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük.
Együtt tálaljuk a padlizsánnal.
Tipp:
A padlizsánokat én mindig elősütöm, mert így puhább lesz a belseje.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










