Sült padlizsán sült batátával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 db közepesen kemény padlizsán
- 30 dkg sertés darált hús
- egy fél vastagabb reszelt sárgarépa
- 15 dkg csipekegomba apróra vágva
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors
- 1 kávéskanál oregánó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl olaj
- 2 nagyobb batáta
A tetejére:
- 2 dl tejföl
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só, bors
Elkészítése:
A padlizsánok belsejét kivájjuk, a húsát kockára vágjuk.
A padlizsánok belsejét sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk.
Az olajt felforrósítjuk, rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát és megdinszteljük kevés sóval, majd rátesszük a darált húst és sózzuk, borsozzuk, ízesítjük oregánóval és tovább pároljuk.
Ha hús megpárolódott, akkor beleszórjuk a gombát, a padlizsán kockára vágott húsát, a reszelt sárgarépát és a petrezselyemzöldet, majd az egészet jól összepároljuk. Beleütjük a tojást, lehúzzuk a tűzről és elkeverjük.
Egy jénai tálat kikenünk olajjal, belerakjuk a kivájt padlizsánokat és megtöltjük. Ha marad ki a töltelékből akkor muffin formába tesszük a padlizsánok mellé.
A tejfölt sóval, borssal és a tojással felverjük és a megtöltött padlizsánokat megkenjük vele.
A sütött 170 fokra előmelegítjük és betoljuk a padlizsánokat 35-40 percre. Szép pirosra sütjük.
A batátát hasábokra vágjuk és csipet sóval, borssal, kevés olajjal elkeverjük, majd sütőpapírros tepsibe rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük.
Együtt tálaljuk a padlizsánnal.
Tipp:
A padlizsánokat én mindig elősütöm, mert így puhább lesz a belseje.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »