Csőben sült karfiol recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- ízlés szerint só
- 1 csokor petrezselyemzöld
- ízlés szerint bors
- 10 dkg kockázott bacon(ez elhagyható)
- 2 evőkanál liszt
- 10 dkg füstölt sajt
- őrölt szerecsendió
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 2 dl tej
- metélőhagyma apróra vágva
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedve sós vízben megfőzzük.
A vajat egy lábasban felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet. Az egészet sózzuk, borsozzuk és őrölt szerecsendiót szórunk bele.
Hozzákeverjük az apróra vágott hagymát, a reszelt füstölt sajtot és a 10 dkg elősütött bacont, valamint az apróra vágott petrezselyemzöldet is.
Ha sűrű maradna, kevés tejjel hígíthatjuk, majd hagyjuk langyosra hűlni. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tojásokat is.
Egy jénait kivajazunk, majd rendezzük el benne szépen a kifőzött karfiolt. Az elkészült mártást öntsük a karfiolra úgy, hogy mindenhova jusson.
A tetejére még szórhatunk egy kevés sajtot, majd az egészet tegyük előmelegített sütőbe és pirítsuk szép pirosra 170 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »