Csőben sült karfiol recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- ízlés szerint só
- 1 csokor petrezselyemzöld
- ízlés szerint bors
- 10 dkg kockázott bacon(ez elhagyható)
- 2 evőkanál liszt
- 10 dkg füstölt sajt
- őrölt szerecsendió
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 2 dl tej
- metélőhagyma apróra vágva
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedve sós vízben megfőzzük.
A vajat egy lábasban felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet. Az egészet sózzuk, borsozzuk és őrölt szerecsendiót szórunk bele.
Hozzákeverjük az apróra vágott hagymát, a reszelt füstölt sajtot és a 10 dkg elősütött bacont, valamint az apróra vágott petrezselyemzöldet is.
Ha sűrű maradna, kevés tejjel hígíthatjuk, majd hagyjuk langyosra hűlni. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tojásokat is.
Egy jénait kivajazunk, majd rendezzük el benne szépen a kifőzött karfiolt. Az elkészült mártást öntsük a karfiolra úgy, hogy mindenhova jusson.
A tetejére még szórhatunk egy kevés sajtot, majd az egészet tegyük előmelegített sütőbe és pirítsuk szép pirosra 170 fokon.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »