Csőben sült karfiol recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- ízlés szerint só
- 1 csokor petrezselyemzöld
- ízlés szerint bors
- 10 dkg kockázott bacon(ez elhagyható)
- 2 evőkanál liszt
- 10 dkg füstölt sajt
- őrölt szerecsendió
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 2 dl tej
- metélőhagyma apróra vágva
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedve sós vízben megfőzzük.
A vajat egy lábasban felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet. Az egészet sózzuk, borsozzuk és őrölt szerecsendiót szórunk bele.
Hozzákeverjük az apróra vágott hagymát, a reszelt füstölt sajtot és a 10 dkg elősütött bacont, valamint az apróra vágott petrezselyemzöldet is.
Ha sűrű maradna, kevés tejjel hígíthatjuk, majd hagyjuk langyosra hűlni. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tojásokat is.
Egy jénait kivajazunk, majd rendezzük el benne szépen a kifőzött karfiolt. Az elkészült mártást öntsük a karfiolra úgy, hogy mindenhova jusson.
A tetejére még szórhatunk egy kevés sajtot, majd az egészet tegyük előmelegített sütőbe és pirítsuk szép pirosra 170 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »