Baconos-pestos rizottó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g arborio vagy rizotto rizs
- 250 g zöld színű zöldbab
- 200 g bacon vagy császárszalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 marék zsenge spenót
- 4 ek pesto
- 1 citrom
- 1 zöldségleves kocka
- 3 ek parmezán sajt
- 50 g vaj
- só
- bors
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
Egy nagyméretű serpenyőben hevítsük fel a vajat, majd az apróra vágott vöröshagymát és a szalonnát pirítsuk meg rajta. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a fokhagyma nyomón áttört fokhagymát és 1 percig együtt pirítjuk tovább.
Ezután beleöntjük a rizst, hozzáadunk 1/4 citrom lereszelt héját és az összemorzsolt leveskockát. Felöntjük 1 liter vízzel és az egészet együtt felforraljuk.
Forrás után átöntjük egy közepes méretű tűzálló tálba. Alufóliával szorosan letakarva az előmelegített sütőbe toljuk és 20 percig sütjük.
20 perc elteltével kivesszük a sütőből. Finoman átkavarjuk és beletesszük a zöldbabot is. Ezutan az alufóliát visszahelyezzük a tálra és visszatoljuk a sütőbe tovább párolódni, hogy a bab is meg tudjon puhulni.
Kb. 20 perc szükséges ahhoz, hogy a zöldbab is át tudjon párolódni de meg roppanós maradjon. Ezután eltávolítjuk az alufóliát és addig sütjük amíg el nem párolódott az összes folyadék alóla.
Ha ezzel megvagyunk kivesszük a sütőből és még így forrón belekeverjük a pestot, a spenótleveket, a parmezánt és óvatosan összeforgatjuk a rizzsel. Sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor egy szelet citromot adunk hozzá.
Tipp:
Igazi ízkavalkád, minden összetevője remekül harmonizál. Nagyon gyorsan elkészül. Az arányok kedvünkre változtathatóak. Ez egy elronthatatlan “comfort food”. Frissen és másnap egyaránt ugyanolyan finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »