Baconos-pestos rizottó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 500 g arborio vagy rizotto rizs
- 250 g zöld színű zöldbab
- 200 g bacon vagy császárszalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 marék zsenge spenót
- 4 ek pesto
- 1 citrom
- 1 zöldségleves kocka
- 3 ek parmezán sajt
- 50 g vaj
- só
- bors
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
Egy nagyméretű serpenyőben hevítsük fel a vajat, majd az apróra vágott vöröshagymát és a szalonnát pirítsuk meg rajta. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a fokhagyma nyomón áttört fokhagymát és 1 percig együtt pirítjuk tovább.
Ezután beleöntjük a rizst, hozzáadunk 1/4 citrom lereszelt héját és az összemorzsolt leveskockát. Felöntjük 1 liter vízzel és az egészet együtt felforraljuk.
Forrás után átöntjük egy közepes méretű tűzálló tálba. Alufóliával szorosan letakarva az előmelegített sütőbe toljuk és 20 percig sütjük.
20 perc elteltével kivesszük a sütőből. Finoman átkavarjuk és beletesszük a zöldbabot is. Ezutan az alufóliát visszahelyezzük a tálra és visszatoljuk a sütőbe tovább párolódni, hogy a bab is meg tudjon puhulni.
Kb. 20 perc szükséges ahhoz, hogy a zöldbab is át tudjon párolódni de meg roppanós maradjon. Ezután eltávolítjuk az alufóliát és addig sütjük amíg el nem párolódott az összes folyadék alóla.
Ha ezzel megvagyunk kivesszük a sütőből és még így forrón belekeverjük a pestot, a spenótleveket, a parmezánt és óvatosan összeforgatjuk a rizzsel. Sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor egy szelet citromot adunk hozzá.
Tipp:
Igazi ízkavalkád, minden összetevője remekül harmonizál. Nagyon gyorsan elkészül. Az arányok kedvünkre változtathatóak. Ez egy elronthatatlan “comfort food”. Frissen és másnap egyaránt ugyanolyan finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









