Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconos-pestos rizottó recept

Baconos-pestos rizottó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g arborio vagy rizotto rizs
    • 250 g zöld színű zöldbab
    • 200 g bacon vagy császárszalonna
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 marék zsenge spenót
    • 4 ek pesto
    • 1 citrom
    • 1 zöldségleves kocka
    • 3 ek parmezán sajt
    • 50 g vaj
    • bors

    Elkészítése:

    A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

    Egy nagyméretű serpenyőben hevítsük fel a vajat, majd az apróra vágott vöröshagymát és a szalonnát pirítsuk meg rajta. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a fokhagyma nyomón áttört fokhagymát és 1 percig együtt pirítjuk tovább.

    Ezután beleöntjük a rizst, hozzáadunk 1/4 citrom lereszelt héját és az összemorzsolt leveskockát. Felöntjük 1 liter vízzel és az egészet együtt felforraljuk.

    Forrás után átöntjük egy közepes méretű tűzálló tálba. Alufóliával szorosan letakarva az előmelegített sütőbe toljuk és 20 percig sütjük.

    20 perc elteltével kivesszük a sütőből. Finoman átkavarjuk és beletesszük a zöldbabot is. Ezutan az alufóliát visszahelyezzük a tálra és visszatoljuk a sütőbe tovább párolódni, hogy a bab is meg tudjon puhulni.

    Kb. 20 perc szükséges ahhoz, hogy a zöldbab is át tudjon párolódni de meg roppanós maradjon. Ezután eltávolítjuk az alufóliát és addig sütjük amíg el nem párolódott az összes folyadék alóla.

    Ha ezzel megvagyunk kivesszük a sütőből és még így forrón belekeverjük a pestot, a spenótleveket, a parmezánt és óvatosan összeforgatjuk a rizzsel. Sózzuk, borsozzuk.

    Tálaláskor egy szelet citromot adunk hozzá.

    Tipp:

    Igazi ízkavalkád, minden összetevője remekül harmonizál. Nagyon gyorsan elkészül. Az arányok kedvünkre változtathatóak. Ez egy elronthatatlan “comfort food”. Frissen és másnap egyaránt ugyanolyan finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá