Baconos-pestos rizottó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g arborio vagy rizotto rizs
- 250 g zöld színű zöldbab
- 200 g bacon vagy császárszalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 marék zsenge spenót
- 4 ek pesto
- 1 citrom
- 1 zöldségleves kocka
- 3 ek parmezán sajt
- 50 g vaj
- só
- bors
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
Egy nagyméretű serpenyőben hevítsük fel a vajat, majd az apróra vágott vöröshagymát és a szalonnát pirítsuk meg rajta. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a fokhagyma nyomón áttört fokhagymát és 1 percig együtt pirítjuk tovább.
Ezután beleöntjük a rizst, hozzáadunk 1/4 citrom lereszelt héját és az összemorzsolt leveskockát. Felöntjük 1 liter vízzel és az egészet együtt felforraljuk.
Forrás után átöntjük egy közepes méretű tűzálló tálba. Alufóliával szorosan letakarva az előmelegített sütőbe toljuk és 20 percig sütjük.
20 perc elteltével kivesszük a sütőből. Finoman átkavarjuk és beletesszük a zöldbabot is. Ezutan az alufóliát visszahelyezzük a tálra és visszatoljuk a sütőbe tovább párolódni, hogy a bab is meg tudjon puhulni.
Kb. 20 perc szükséges ahhoz, hogy a zöldbab is át tudjon párolódni de meg roppanós maradjon. Ezután eltávolítjuk az alufóliát és addig sütjük amíg el nem párolódott az összes folyadék alóla.
Ha ezzel megvagyunk kivesszük a sütőből és még így forrón belekeverjük a pestot, a spenótleveket, a parmezánt és óvatosan összeforgatjuk a rizzsel. Sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor egy szelet citromot adunk hozzá.
Tipp:
Igazi ízkavalkád, minden összetevője remekül harmonizál. Nagyon gyorsan elkészül. Az arányok kedvünkre változtathatóak. Ez egy elronthatatlan “comfort food”. Frissen és másnap egyaránt ugyanolyan finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »