Babos-zöldséges ragu debrecenivel recept

Hozzávalók:
- 2 pár debreceni
- 2 db vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 konzerv vörösbab
- 15 dkg zöldborsó (fagyasztott)
- 2 ek dijoni mustár
- 2 ek balzsamecet
- 1 tk liszt
- 3 dl zöldségalaplé
- só
- 1 ek olívaolaj
Elkészítése:
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és vékonyan csíkozzuk fel. A sárgarépát szintén pucoljuk meg, majd vékonyan karikázzuk fel. (ha túl vastag, akkor először vágjuk félbe)
A konzerv vörösbabot tegyük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. A zöldborsót vegyük ki a fagyasztóból, és hagyjuk kicsit felengedni.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt vöröshagymát, és kezdjük el párolni. Pár perc után adjuk hozzá a szintén vékonyra felszeletelt sárgarépát, majd keverjük alaposan össze, és pároljuk még pár percig.
Ezután keverjük hozzá a mustárt és a balzsamecetet, majd szórjuk meg a liszttel, és szintén keverjük össze. Ezután öntsük fel az alaplével, ízlés szerint sózzuk, és forraljuk össze.
A kolbászokat böködjük meg egy villával, és helyezzük bele egy tepsibe, majd öntsük köré a ragut. Ezután tegyük be a sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük kb. 20 percig. (közben a kolbászt fordítsuk át, hogy egyenletesen süljön)
Ezután óvatosan keverjük hozzá a félig felengedett zöldborsót, majd tegyük vissza a sütőbe kb. 10 percre. Végül szintén óvatosan keverjük a raguhoz az alaposan lecsepegtetett babot, majd tegyük vissza kb. 5 percre a sütőbe, és süssük készre. (mivel a konzerv bab puha, így pár perc elegendő neki a sütőben)
Ameddig a ragu és a kolbász elkészül, addig készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én krumplipürét készítettem, és azzal tálaltam.
Tálaláskor tegyünk a tányérra a krumplipüréből, majd helyezzük rá a pirosra sült kolbászt, kanalazzuk kőré a ragut, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint egy szelet kenyérrel is fogyaszthatjuk, tunkolhatjuk a kolbászt és a ragut.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »