Athéni karfiol tartármártással, rizzsel recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 70 dkg karfiol
- 2 dl fehérbor
- 2 ek étolaj
- 100 g liszt
- só ízlés szerint
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
A sütéshez:
- 5 dl étolaj
A tartármártáshoz:
- 2 dl tejföl
- 1,5 ek majonéz
- 1 kk mustár
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben roppanósra főzzük.
A bort két evőkanál étolajjal és a liszttel simára keverjük, aztán hozzáadjuk a tojások keményre felvert habját.
Ebbe a masszába mártva a karfiolt, forró olajban kisütjük.
A mártás hozzávalóit kikeverjük.
A karfiolt tartármártással és rizzsel tálaltam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.