Athéni karfiol tartármártással, rizzsel recept

Hozzávalók:
- 70 dkg karfiol
- 2 dl fehérbor
- 2 ek étolaj
- 100 g liszt
- só ízlés szerint
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
A sütéshez:
- 5 dl étolaj
A tartármártáshoz:
- 2 dl tejföl
- 1,5 ek majonéz
- 1 kk mustár
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben roppanósra főzzük.
A bort két evőkanál étolajjal és a liszttel simára keverjük, aztán hozzáadjuk a tojások keményre felvert habját.
Ebbe a masszába mártva a karfiolt, forró olajban kisütjük.
A mártás hozzávalóit kikeverjük.
A karfiolt tartármártással és rizzsel tálaltam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »