Athéni karfiol tartármártással, rizzsel recept
Hozzávalók:
- 70 dkg karfiol
- 2 dl fehérbor
- 2 ek étolaj
- 100 g liszt
- só ízlés szerint
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
A sütéshez:
- 5 dl étolaj
A tartármártáshoz:
- 2 dl tejföl
- 1,5 ek majonéz
- 1 kk mustár
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben roppanósra főzzük.
A bort két evőkanál étolajjal és a liszttel simára keverjük, aztán hozzáadjuk a tojások keményre felvert habját.
Ebbe a masszába mártva a karfiolt, forró olajban kisütjük.
A mártás hozzávalóit kikeverjük.
A karfiolt tartármártással és rizzsel tálaltam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









