Athéni karfiol tartármártással, rizzsel recept

Hozzávalók:
- 70 dkg karfiol
- 2 dl fehérbor
- 2 ek étolaj
- 100 g liszt
- só ízlés szerint
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
A sütéshez:
- 5 dl étolaj
A tartármártáshoz:
- 2 dl tejföl
- 1,5 ek majonéz
- 1 kk mustár
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben roppanósra főzzük.
A bort két evőkanál étolajjal és a liszttel simára keverjük, aztán hozzáadjuk a tojások keményre felvert habját.
Ebbe a masszába mártva a karfiolt, forró olajban kisütjük.
A mártás hozzávalóit kikeverjük.
A karfiolt tartármártással és rizzsel tálaltam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »