Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hidegtál recept

Hidegtál
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Franciasaláta:

    • 3 darab sárgarépa
    • 3 darab fehérrépa
    • 20 dkg zöldborsó
    • 2 főtt krumpli
    • 2 alma
    • 3 kisebb savanyú uborka

    Majonéz:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 dl étolaj
    • csipet só
    • 1 evőkanál mustár
    • ízlés szerint fehér bors és citromlé

    Tartármártás:

    • az elkészített majonéz
    • 1 dl tejföl
    • ízlés szerint mustár, cukor
    • pici só, bors, citromlé

    Kaszinótojás:

    • 8 darab főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • tartármártás
    • ízlés szerint petrezselyemzöld

    Besamel:

    • 2 dkg vaj
    • 2 evőkanál liszt
    • 2 dl tej
    • ízlés szerint cukor, só, bors, torma

    Sonkatekercs:

    • 10 szelet sonka
    • besamel

    Elkészítése:

    Franciasaláta:

    Azzal kezdjük az egész műveletet, hogy 3 tojásból sűrű majonézt készítünk, amit összekeverünk 1 dl tejföllel, ízesítjük mustárral, cukorral, őrölt borssal, pici sóval és citromlével.

    A sárgarépát, fehérrépát kis kockákra vágjuk és enyhén sós forrásban lévő vízben megfőzzük (vigyázzunk, ne főzzük szét!).

    Szűrőkanál segítségével egy mély tálba szedjük a megfőtt répakockákat, majd a vízbe szórjuk a borsót. Ha az is megfőtt kiszedjük és a burgonyákat is megfőzzük a vízben.

    Ha a zöldségek kihűltek, hozzákockázzuk a főtt burgonyát, az almát és az uborkát, majd leöntjük a tartármártás 2/3-ad részével, alaposan összekeverjük.

    Kaszinótojás:

    A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, félbevágjuk, majd a sárgájukat kikaparjuk, sózzuk, borsozzuk és annyi tartárt adunk hozzá, hogy krémes állagú legyen, az apróra vágott petrezselymet hozzáadva habosra keverjük.

    A tojáskrémet visszatöltjük a tojásfehérjék üregébe és a töltött felükkel lefelé a franciasalátára rakosgatjuk őket, majd a maradék 1/3-ad tartármártást vékony sugárban rájuk csorgatjuk, úgy, hogy mindenütt befedje.

    Sonkatekercs:

    Besamel mártást készítünk: 2 dkg vajon megpirítunk 2 evőkanál lisztet, felengedjük 2 dl hideg tejjel és állandóan kevergetve sűrű mártássá forraljuk.

    Ha kihűlt ízlés szerinti mennyiségben hozzákeverjük az ecetes tormát, picit cukrozzuk, sózzuk és borsozzuk. Az ízesített besamellel megtöltjük a sonkaszeleteket, felgöngyöljük roládnak, a tálra rakjuk.

    A maradék krémet habzsákba tesszük, a sonkatekercs végeit és tetejét megdíszítjük vele,petrezselyemzölddel is díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá