Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Birsalmasajt recept

Birsalmasajt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 10 db birsalma
    • 1,5 kg cukor
    • 1 tk citromsav
    • birsalmasajt formák

    Elkészítése:

    Az almákat megmossuk, cikkekre vágjuk, csumáját eltávolítjuk de a héjak rajtuk maradnak! Amíg az összes birsalmát előkészítjük a főzéshez, a megtisztított cikkeket citromsavas vízben tartjuk, mert nagyon gyorsan barnulnak. Így szép fehérek maradnak.

    Egy edénybe téve felöntjük annyi vízzel az almákat, hogy ellepje és nagyjából 20-25 perc alatt puhára főzzük.

    Ekkor a főzővízről leválasztva a gyümölcshasábokat egy botmixer vagy tartályos turmix segítségével pépesítjük. Ha nagyon “száraz”, egy pár evőkanál főzőlével lazíthatunk rajta, hogy könnyebben pépesedjen!

    Lemérjük a masszát és a súlyának megfelelő mennyiségű kristálycukrot elkeverünk benne, majd visszatesszük a lángra és addig főzzük (40-45 perc), amíg sűrű nem lesz.

    Ekkor átrakjuk formákba és hagyjuk megdermedni, kihűlni.

    Szellős, hűvös helyen (NE a hűtőszekrényben) tároljuk!

    Jómagam kis szilikonos muffinformákba pirított diót és mazsolát raktam, arra került a sajtmassza és miután elkészült, ilyen kis csinos sajtocskák lettek a végére, mert a felét ajándéknak szántam! :)

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá