Hozzávalók:
Elkészítése:
Az almákat megmossuk, cikkekre vágjuk, csumáját eltávolítjuk de a héjak rajtuk maradnak! Amíg az összes birsalmát előkészítjük a főzéshez, a megtisztított cikkeket citromsavas vízben tartjuk, mert nagyon gyorsan barnulnak. Így szép fehérek maradnak.
Egy edénybe téve felöntjük annyi vízzel az almákat, hogy ellepje és nagyjából 20-25 perc alatt puhára főzzük.
Ekkor a főzővízről leválasztva a gyümölcshasábokat egy botmixer vagy tartályos turmix segítségével pépesítjük. Ha nagyon “száraz”, egy pár evőkanál főzőlével lazíthatunk rajta, hogy könnyebben pépesedjen!
Lemérjük a masszát és a súlyának megfelelő mennyiségű kristálycukrot elkeverünk benne, majd visszatesszük a lángra és addig főzzük (40-45 perc), amíg sűrű nem lesz.
Ekkor átrakjuk formákba és hagyjuk megdermedni, kihűlni.
Szellős, hűvös helyen (NE a hűtőszekrényben) tároljuk!
Jómagam kis szilikonos muffinformákba pirított diót és mazsolát raktam, arra került a sajtmassza és miután elkészült, ilyen kis csinos sajtocskák lettek a végére, mert a felét ajándéknak szántam! :)
Jó étvágyat kívánok!