Bajor burgonyasaláta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 10-14 szem burgonya
- só, bors
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1-2 ek olaj
- 2 ek ecet
- leves alapléből kb 1,5 dl
Elkészítése:
A burgonyát héjában puhára főzöm, majd hagyom teljesen kihűlni. Ezután megpucolom és a lehető legvékonyabb szeletekre felvágom. Én uborka szeletelőt haszáltam, így egyforma papírvékony szeletekre sikerült felszelnem.
Megsózom és megborsozom. A hagymát nagyon apróra vágom, ezt is a burgonyához adom. Meglocsolom az ecettel és az olajjal. Óvatosan összekeverem, majd ezután apránként öntöm hozzá a húsleves alaplevet (ezt mindenképpen melegen adjuk hozzá).
Már csak le kell jól hűteni és tálalható is.
Az igazi saláta titka a vékony szeletekben illetve a forró húsleves alaplében van.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »









