Bajor burgonyasaláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10-14 szem burgonya
- só, bors
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1-2 ek olaj
- 2 ek ecet
- leves alapléből kb 1,5 dl
Elkészítése:
A burgonyát héjában puhára főzöm, majd hagyom teljesen kihűlni. Ezután megpucolom és a lehető legvékonyabb szeletekre felvágom. Én uborka szeletelőt haszáltam, így egyforma papírvékony szeletekre sikerült felszelnem.
Megsózom és megborsozom. A hagymát nagyon apróra vágom, ezt is a burgonyához adom. Meglocsolom az ecettel és az olajjal. Óvatosan összekeverem, majd ezután apránként öntöm hozzá a húsleves alaplevet (ezt mindenképpen melegen adjuk hozzá).
Már csak le kell jól hűteni és tálalható is.
Az igazi saláta titka a vékony szeletekben illetve a forró húsleves alaplében van.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »