Tonhalkrém recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 tonhal konzerv (olajos)
- 10 dkg mascarpone
- 2 ek tejföl
- 1 tk magos dijoni mustár
- 2 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- őrölt színes bors
- kisebb csokor petrezselyemzöld
- citromlé (ízlés szerint)
Elkészítése:
A tonhalat tegyük bele egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le.
A tojásokat főzzük keményre. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.
A mascarponéhoz adjuk hozzá a tejfölt, az apróra vágott petrezselyemzöldet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csepegtessük meg citromlével, majd keverjük simára.
Ezután adjuk hozzá a lecsepegtetett tonhalat, reszeljük hozzá egy kisebb lyukú reszelőn a főtt tojásokat, majd óvatosan forgassuk össze. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána)
Ezután fedjük le a tálat, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Tálaláskor a tonhalkrémet tegyük egy tálkába, majd sós-sajtos keksszel vagy friss péksüteménnyel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »