Tepsis tengeri hal lecsóval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg tengeri halfilé
- 1 kg burgonya
- 2 tk hal fűszerkeverék
- 10 dkg vaj
- 3 db paprika
- 4 db paradicsom
- 1 db póréhagyma
- 1 kávéskanál citrombors
- 1 kávéskanál tárkony
- só
Elkészítése:
A krumplit meghámozom, karikára vágom, egy kivajazott tepsi aljára rendezem és megsózom.
Rárakom a felkockázott halat, megszórom a hal fűszerkeverék felével.
Befedem a felszeletelt póréhagymával, paprikával és paradicsommal, megszórom a maradék hal fűszerkeverékkel, citromborssal, tárkonnyal, megsózom és a tetejére darabolom a maradék vajat.
180 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütöm. Ha a krumpli megpuhult, felkockázom és tálalom.
Tipp:
A citrombors durvára darált borsot, citromhéjat és citrom aromát tartalmaz.
Hal fűszer keverék összetevői: fűszerpaprika, fokhagyma és vöröshagyma granulátum, fehérbors, kapor, csili, bazsalikom, koriander.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »