Tepsis tengeri hal lecsóval recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg tengeri halfilé
- 1 kg burgonya
- 2 tk hal fűszerkeverék
- 10 dkg vaj
- 3 db paprika
- 4 db paradicsom
- 1 db póréhagyma
- 1 kávéskanál citrombors
- 1 kávéskanál tárkony
- só
Elkészítése:
A krumplit meghámozom, karikára vágom, egy kivajazott tepsi aljára rendezem és megsózom.
Rárakom a felkockázott halat, megszórom a hal fűszerkeverék felével.
Befedem a felszeletelt póréhagymával, paprikával és paradicsommal, megszórom a maradék hal fűszerkeverékkel, citromborssal, tárkonnyal, megsózom és a tetejére darabolom a maradék vajat.
180 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütöm. Ha a krumpli megpuhult, felkockázom és tálalom.
Tipp:
A citrombors durvára darált borsot, citromhéjat és citrom aromát tartalmaz.
Hal fűszer keverék összetevői: fűszerpaprika, fokhagyma és vöröshagyma granulátum, fehérbors, kapor, csili, bazsalikom, koriander.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









