Tepsis tengeri hal lecsóval recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 50 dkg tengeri halfilé
- 1 kg burgonya
- 2 tk hal fűszerkeverék
- 10 dkg vaj
- 3 db paprika
- 4 db paradicsom
- 1 db póréhagyma
- 1 kávéskanál citrombors
- 1 kávéskanál tárkony
- só
Elkészítése:
A krumplit meghámozom, karikára vágom, egy kivajazott tepsi aljára rendezem és megsózom.
Rárakom a felkockázott halat, megszórom a hal fűszerkeverék felével.
Befedem a felszeletelt póréhagymával, paprikával és paradicsommal, megszórom a maradék hal fűszerkeverékkel, citromborssal, tárkonnyal, megsózom és a tetejére darabolom a maradék vajat.
180 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütöm. Ha a krumpli megpuhult, felkockázom és tálalom.
Tipp:
A citrombors durvára darált borsot, citromhéjat és citrom aromát tartalmaz.
Hal fűszer keverék összetevői: fűszerpaprika, fokhagyma és vöröshagyma granulátum, fehérbors, kapor, csili, bazsalikom, koriander.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.