Tepsis tengeri hal lecsóval

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg tengeri halfilé
  • 1 kg burgonya
  • 2 tk hal fűszerkeverék
  • 10 dkg vaj
  • 3 db paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 db póréhagyma
  • 1 kávéskanál citrombors
  • 1 kávéskanál tárkony

Elkészítése:

A krumplit meghámozom, karikára vágom, egy kivajazott tepsi aljára rendezem és megsózom.

Rárakom a felkockázott halat, megszórom a hal fűszerkeverék felével.

Befedem a felszeletelt póréhagymával, paprikával és paradicsommal, megszórom a maradék hal fűszerkeverékkel, citromborssal, tárkonnyal, megsózom és a tetejére darabolom a maradék vajat.

180 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütöm. Ha a krumpli megpuhult, felkockázom és tálalom.

Tipp:

A citrombors durvára darált borsot, citromhéjat és citrom aromát tartalmaz.
Hal fűszer keverék összetevői: fűszerpaprika, fokhagyma és vöröshagyma granulátum, fehérbors, kapor, csili, bazsalikom, koriander.