Tenger gyümölcsei recept

Hozzávalók:
- 30 dkg mirelit tenger gyümölcsei
- pár csepp olaj
- só
- bors
- pár csepp frissen facsart citromlé
- 1 dl főzőtejszín
- 30 dkg (kagyló) tészta
- víz
- petrezselyem levél díszítésnek
Elkészítése:
Egy serpenyőbe pár csepp olajat teszünk. A felolvasztott és lecsöpögtetett tenger gyümölcseit a serpenyőbe tesszük és közepes lángon 8-10 percig sütjük.
Ezután sóval, borssal és pár csepp citromlével ízesítjük, majd hozzáöntjük a tejszínt és további 5 percig főzzük.
A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük.
A tenger gyümölcseit a tésztával kínáljük és petrezselyemlevéllel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »