Szüreti fogasfilé sütőtökraguval recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 2 nagy szelet ( kb. 60-70dkg ) fogasfilé
- olívaolaj
- só
- bors
- 1 citrom héja
- 1 kis marék apróra vágott kapor
Raguhoz:
- 1 nagyobb sonkatök fele (sütőtök)
- 1 cukkini
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb padlizsán
- 1 nagy marék mandulaszirom
- só
- bors
- oregáno
- bazsalikom
- darált paprika
- őrölt római kömény
Tálaláshoz :
- 1 fürt fehér szőlő
- citromkarikák
Elkészítése:
A fogasfiléket kettévágjuk és minden oldalát sózzuk, borsozzuk.
Olajon elkezdjük sütni az egyik oldalát, majd a másikat is, amelyre közben kaprot teszünk. Amikor elkészült (nagyon gyorsan megsül), megszórjuk a reszelt citromhéjjal és alufóliával lefedjük tálalásig.
A raguhoz a sütőtököt megpucoljuk és felkockázzuk. A cukkinit és a padlizsánt (héjastól) szintén felkockázzuk. Olajon elkezdjük párolni mindet. A fokhagymát vékony szeletekre vágva hozzáadjuk, majd ízlés szerint fűszerezzük, legvégén pedig hozzáadjuk a mandulát.
Addig pároljuk, amíg könnyen átszúrható lesz a sütőtök villával, de még nem esik szét. Szőlőszemekkel tálaljuk a fogasfilék mellé, citromkarikával díszítjük.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.