Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szüreti fogasfilé sütőtökraguval recept

Szüreti fogasfilé sütőtökraguval
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 nagy szelet ( kb. 60-70dkg ) fogasfilé
    • olívaolaj
    • bors
    • 1 citrom héja
    • 1 kis marék apróra vágott kapor

    Raguhoz:

    • 1 nagyobb sonkatök fele (sütőtök)
    • 1 cukkini
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 kisebb padlizsán
    • 1 nagy marék mandulaszirom
    • bors
    • oregáno
    • bazsalikom
    • darált paprika
    • őrölt római kömény

    Tálaláshoz :

    • 1 fürt fehér szőlő
    • citromkarikák

    Elkészítése:

    A fogasfiléket kettévágjuk és minden oldalát sózzuk, borsozzuk.

    Olajon elkezdjük sütni az egyik oldalát, majd a másikat is, amelyre közben kaprot teszünk. Amikor elkészült (nagyon gyorsan megsül), megszórjuk a reszelt citromhéjjal és alufóliával lefedjük tálalásig.

    A raguhoz a sütőtököt megpucoljuk és felkockázzuk. A cukkinit és a padlizsánt (héjastól) szintén felkockázzuk. Olajon elkezdjük párolni mindet. A fokhagymát vékony szeletekre vágva hozzáadjuk, majd ízlés szerint fűszerezzük, legvégén pedig hozzáadjuk a mandulát.

    Addig pároljuk, amíg könnyen átszúrható lesz a sütőtök villával, de még nem esik szét. Szőlőszemekkel tálaljuk a fogasfilék mellé, citromkarikával díszítjük.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá