Szüreti fogasfilé sütőtökraguval

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Szüreti fogasfilé sütőtökraguval

Hozzávalók:

  • 2 nagy szelet ( kb. 60-70dkg ) fogasfilé
  • olívaolaj
  • bors
  • 1 citrom héja
  • 1 kis marék apróra vágott kapor

Raguhoz:

  • 1 nagyobb sonkatök fele (sütőtök)
  • 1 cukkini
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb padlizsán
  • 1 nagy marék mandulaszirom
  • bors
  • oregáno
  • bazsalikom
  • darált paprika
  • őrölt római kömény

Tálaláshoz :

  • 1 fürt fehér szőlő
  • citromkarikák

Elkészítése:

A fogasfiléket kettévágjuk és minden oldalát sózzuk, borsozzuk.

Olajon elkezdjük sütni az egyik oldalát, majd a másikat is, amelyre közben kaprot teszünk. Amikor elkészült (nagyon gyorsan megsül), megszórjuk a reszelt citromhéjjal és alufóliával lefedjük tálalásig.

A raguhoz a sütőtököt megpucoljuk és felkockázzuk. A cukkinit és a padlizsánt (héjastól) szintén felkockázzuk. Olajon elkezdjük párolni mindet. A fokhagymát vékony szeletekre vágva hozzáadjuk, majd ízlés szerint fűszerezzük, legvégén pedig hozzáadjuk a mandulát.

Addig pároljuk, amíg könnyen átszúrható lesz a sütőtök villával, de még nem esik szét. Szőlőszemekkel tálaljuk a fogasfilék mellé, citromkarikával díszítjük.

Jó étvágyat!