Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spárgával sült pisztráng zöldfűszeres habbal recept

Spárgával sült pisztráng zöldfűszeres habbal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg pisztráng (2 db)
    • 1 kg spárga
    • 0,5 dl olívaolaj
    • 1 citrom
    • 10 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dl tejszín
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 csokor kapor
    • 1 csokor metélőhagyma
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A konyhakész halat oldalanként 4-5 helyen bevágjuk. Kívül-belül bedörzsöljük sóval, belsejébe citromkarikát helyezünk, és kiolajozott tepsi közepébe tesszük.

    Köré rakjuk a rostos héjától megtisztított spárgákat, meglocsoljuk olajjal, megsózzuk, és sütőben 30-40 perc alatt 180 fokon megsütjük.

    Közben elkészítjük a fűszeres habot. Ehhez felaprítjuk a zöldfűszereket, és habbá verjük a tejszínt. A vajat kissé megolvasztjuk, belefacsarjuk a fél citrom levét, sózzuk, borsozzuk, és fakanállal elkeverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, jól beledolgozzuk, majd beleöntjük a tejszínhabot, a felaprított zöld fűszereket, és óvatosan egybeforgatjuk a tojásos masszával.

    A halat a fűszeres habbal és a spárgával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá