Rántott ponty hagymás burgonyasalátával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 8 szelet ponty
- 10 dkg finomliszt
- 1 csapott evőkanál őrölt pirosparika
- só
- olaj
- 1 kg burgonya
- 1 nagyobb fej lilahagyma
- 150 g tejföl
- 3 evőkanál majonéz
Elkészítése:
Egy tálban a lisztet, a pirospaprikát és a sót összekeverjük, majd a ponty szeleteket egyesével megforgatjuk benne és forró olajban pirosra sütjük.
A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk és puhára főzzük. Mikor megfőtt, leöntjük róla a vizet és kihűtjük.
A majonézt a tejföllel összekavarjuk, hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát és a burgonyát. Ezeket óvatosan összekeverjük és hűtőben hagyjuk legalább fél órára.
Tálaláskor friss uborka szeletekkel díszíthetjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.