Rántott ponty hagymás burgonyasalátával recept

Hozzávalók:
- 8 szelet ponty
- 10 dkg finomliszt
- 1 csapott evőkanál őrölt pirosparika
- só
- olaj
- 1 kg burgonya
- 1 nagyobb fej lilahagyma
- 150 g tejföl
- 3 evőkanál majonéz
Elkészítése:
Egy tálban a lisztet, a pirospaprikát és a sót összekeverjük, majd a ponty szeleteket egyesével megforgatjuk benne és forró olajban pirosra sütjük.
A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk és puhára főzzük. Mikor megfőtt, leöntjük róla a vizet és kihűtjük.
A majonézt a tejföllel összekavarjuk, hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát és a burgonyát. Ezeket óvatosan összekeverjük és hűtőben hagyjuk legalább fél órára.
Tálaláskor friss uborka szeletekkel díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »