Rántott fogas filé recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 nagyobb süllő tisztítva, filézve (1,5 kg-os példány volt)
- panírhoz: finomliszt, FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, zsemlemorzsa
- só,
- bors,
- barbecue fűszerkeverék
Körethez:
- 1 közepes zsenge cukkini
- olívaolaj
- barbecue fűszerkeverék
- személyenként 2 db burgonya
- 1 kis csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítése:
A fogast párom megtisztította én pedig filéztem, szeleteltem, sóztam, borsoztam és egy kicsit pihentettem, majd a klasszikus liszt-tojás-zsemlemorzsa formációval paníroztam.
Amíg hal pihent elkészítettem a köretet. Szeretjük az egyszerű hagyományos ízeket, így maradtunk a vajas, petrezselymes burgonyánál, majd a cukkinit felkarikáztam olívaolajjal locsoltam és barbecue fűszerkeverékkel megszórtam, majd forró teflon serpenyőben aranybarnára sütöttem.
Tipp:
Frissen szelt citrom a ropogós bundájú halacskára csorgatva és egy könnyed, krémes tartár mártásba mártogatni, hm, mennyei eledel:)Jó étvágyat!
Forrás: https://vargaani.blogspot.hu
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.