Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott tengeri hal zöldségekkel recept

Rakott tengeri hal zöldségekkel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg tengeri hal (vagy panírozott tengeri hal)
    • 1 kg mexikói zöldségkeverék (fagyasztott)
    • 50 dkg brokkoli
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 5 dl főzőtejszín
    • 20 dkg sajt (füstölt)
    • 1 ek keményítő
    • 1 tk currypor fűszerkeverék
    • 1 kk citrombors
    • zsemlemorzsa
    • napraforgó olaj (a hal sütéséhez)

    Elkészítése:

    A halat, ha fagyasztott, felengedjük, majd sózzuk, megforgatjuk zsemlemorzsában, és bő olajban kisütjük.

    Ha panírozott halat használunk, azt felengedés nélkül kisütjük.

    A zöldségkeveréket és a rózsáira szedett brokkolit forrásban lévő vízben megfőzzük, amibe előzőleg beleszeleteljük a fokhagymát.

    Egy megfelelő nagyságú tepsit, vagy hőálló tálat kiolajozunk. Elhelyezzük az alján a kisütött halszeleteket, és megszórjuk citromborssal.

    Ráborítjuk a leszűrt és lecsöpögtetett zöldségeket, és a tetején elrendezzük.

    A tejszínt egy tálban simára keverjük a keményítővel, curryvel, a lereszelt sajt felével, és meglocsoljuk vele a zöldségeket.

    Végül a tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot, előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon készre sütjük.
    Amikor a sajt rápirult, akkor elkészült.

    Tipp:

    A citrombors durvára darált borsot, citromhéjat és citrom aromát tartalmaz.

    A rakott tengeri hal zöldségekkel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 130 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 8 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá