Rakott tengeri hal zöldségekkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg tengeri hal (vagy panírozott tengeri hal)
  • 1 kg mexikói zöldségkeverék (fagyasztott)
  • 50 dkg brokkoli
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dl főzőtejszín
  • 20 dkg sajt (füstölt)
  • 1 ek keményítő
  • 1 tk currypor fűszerkeverék
  • 1 kk citrombors
  • zsemlemorzsa
  • napraforgó olaj (a hal sütéséhez)

Elkészítése:

A halat, ha fagyasztott, felengedjük, majd sózzuk, megforgatjuk zsemlemorzsában, és bő olajban kisütjük.

Ha panírozott halat használunk, azt felengedés nélkül kisütjük.

A zöldségkeveréket és a rózsáira szedett brokkolit forrásban lévő vízben megfőzzük, amibe előzőleg beleszeleteljük a fokhagymát.

Egy megfelelő nagyságú tepsit, vagy hőálló tálat kiolajozunk. Elhelyezzük az alján a kisütött halszeleteket, és megszórjuk citromborssal.

Ráborítjuk a leszűrt és lecsöpögtetett zöldségeket, és a tetején elrendezzük.

A tejszínt egy tálban simára keverjük a keményítővel, curryvel, a lereszelt sajt felével, és meglocsoljuk vele a zöldségeket.

Végül a tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot, előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon készre sütjük.
Amikor a sajt rápirult, akkor elkészült.

Tipp:

A citrombors durvára darált borsot, citromhéjat és citrom aromát tartalmaz.