Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pontyhalászlé recept

Pontyhalászlé
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 5 kg ponty
    • 5 nagy fej vöröshagyma
    • 2 ek só
    • 3-4 ek fűszerpaprika
    • 1,5 dl száraz vörösbor
    • 2 ek paradicsompüré

    Tálaláshoz:

    • gyufatészta
    • kenyér

    Elkészítése:

    A pontyokat megtisztítjuk, zsigereljük, beirdaljuk és kb 2,5-3 cm széles szeletekre vágjuk, majd egy tálba téve a szeletek mindkét oldalát enyhén megsózzuk és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

    A vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk és a hallal együtt egy 10 literes bográcsba rakjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy kissé ellepje, de minimum 5 liter!

    Közepes lángon felforraljuk, hozzáadjuk a vörösbort és a paradicsomszószt, rászórjuk a paprikát és innentől 35-40 perc alatt kissé erősebb/lobogó lángon, a bográcsot lengetve-mozgatva készre főzzük.

    Félúton beletesszük a hal belsőségeket és a cseresznyepaprikákat. Időnként rákóstolunk, ha igényli sózzuk.

    Miután elkészült egy nagyobb tálba átöntjük a levét, a patkószeleteket pedig tálcára helyezzük.

    Ízlés szerint még forrón főtt metélttésztával és/vagy kenyérrel tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá