Pontyhalászlé recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5 kg ponty
- 5 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek só
- 3-4 ek fűszerpaprika
- 1,5 dl száraz vörösbor
- 2 ek paradicsompüré
Tálaláshoz:
- gyufatészta
- kenyér
Elkészítése:
A pontyokat megtisztítjuk, zsigereljük, beirdaljuk és kb 2,5-3 cm széles szeletekre vágjuk, majd egy tálba téve a szeletek mindkét oldalát enyhén megsózzuk és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk és a hallal együtt egy 10 literes bográcsba rakjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy kissé ellepje, de minimum 5 liter!
Közepes lángon felforraljuk, hozzáadjuk a vörösbort és a paradicsomszószt, rászórjuk a paprikát és innentől 35-40 perc alatt kissé erősebb/lobogó lángon, a bográcsot lengetve-mozgatva készre főzzük.
Félúton beletesszük a hal belsőségeket és a cseresznyepaprikákat. Időnként rákóstolunk, ha igényli sózzuk.
Miután elkészült egy nagyobb tálba átöntjük a levét, a patkószeleteket pedig tálcára helyezzük.
Ízlés szerint még forrón főtt metélttésztával és/vagy kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »










