Hozzávalók:
Tálaláshoz:
Elkészítése:
A pontyokat megtisztítjuk, zsigereljük, beirdaljuk és kb 2,5-3 cm széles szeletekre vágjuk, majd egy tálba téve a szeletek mindkét oldalát enyhén megsózzuk és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk és a hallal együtt egy 10 literes bográcsba rakjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy kissé ellepje, de minimum 5 liter!
Közepes lángon felforraljuk, hozzáadjuk a vörösbort és a paradicsomszószt, rászórjuk a paprikát és innentől 35-40 perc alatt kissé erősebb/lobogó lángon, a bográcsot lengetve-mozgatva készre főzzük.
Félúton beletesszük a hal belsőségeket és a cseresznyepaprikákat. Időnként rákóstolunk, ha igényli sózzuk.
Miután elkészült egy nagyobb tálba átöntjük a levét, a patkószeleteket pedig tálcára helyezzük.
Ízlés szerint még forrón főtt metélttésztával és/vagy kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!