Pisztráng roston recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 pisztráng
- 2 szelet vastagabb citromkarika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy szál friss rozmaring
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítése:
A pisztrángokat egy recés kés segítségével lepikkelyezem, alaposan megmosom és egy papírtörlővel szárazra törlöm.
Mindkét oldalát bevagdosom, kívül-belül sózom, borsozom, a bevágásokba felaprított fokhagymaszeleteket dugdosok, majd a pocakjába elrejtem a félbe vágott citromkarikákat, a rozmaringot, a maradék fokhagymát és egy vaslapra helyezem az így elkészített halacskákat.
180 fokra előmelegített sütőbe, légkeveréses fokozaton 35 perc alatt készre sütjük.
Ízlés szerint, friss salátával, hasábburgonyával, burgonyagombóccal kínálom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.