Pisztráng roston

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Pisztráng roston

Hozzávalók:

  • 1 pisztráng
  • 2 szelet vastagabb citromkarika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy szál friss rozmaring
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítése:

A pisztrángokat egy recés kés segítségével lepikkelyezem, alaposan megmosom és egy papírtörlővel szárazra törlöm.

Mindkét oldalát bevagdosom, kívül-belül sózom, borsozom, a bevágásokba felaprított fokhagymaszeleteket dugdosok, majd a pocakjába elrejtem a félbe vágott citromkarikákat, a rozmaringot, a maradék fokhagymát és egy vaslapra helyezem az így elkészített halacskákat.

180 fokra előmelegített sütőbe, légkeveréses fokozaton 35 perc alatt készre sütjük.

Ízlés szerint, friss salátával, hasábburgonyával, burgonyagombóccal kínálom.