Lazacpástétom recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 20 dkg lazac
- 20 dkg sajtkrém
- 2-3 ek tejföl
- 1 szál újhagyma
- csipet só és bors
- fél csokor petrezselyem
- fél citrom reszelt héja és leve
- fél, vagy 1 csokor kapor
Elkészítése:
Nagyon egyszerű a dolgunk. A lazacot apró darabokra vágjuk, egy tálba rakjuk és elkeverjük a sajtkrémmel. Hozzáadunk 2-3 evk. tejfölt, attól függ, mennyire szeretnénk “selymesre”.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, kaprot és újhagymát.
Végül belereszeljük fél citrom héját és a levét is hozzáadjuk. Jól összekeverjük. Azonnal fogyasztható, de ha egy kicsit hűtőben pihentettjük, akkor még finomabb.
Tipp:
Én füstölt lazacot használtam
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.