Lazacpástétom

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Lazacpástétom

Hozzávalók:

  • 20 dkg lazac
  • 20 dkg sajtkrém
  • 2-3 ek tejföl
  • 1 szál újhagyma
  • csipet só és bors
  • fél csokor petrezselyem
  • fél citrom reszelt héja és leve
  • fél, vagy 1 csokor kapor

Elkészítése:

Nagyon egyszerű a dolgunk. A lazacot apró darabokra vágjuk, egy tálba rakjuk és elkeverjük a sajtkrémmel. Hozzáadunk 2-3 evk. tejfölt, attól függ, mennyire szeretnénk “selymesre”.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, kaprot és újhagymát.

Végül belereszeljük fél citrom héját és a levét is hozzáadjuk. Jól összekeverjük. Azonnal fogyasztható, de ha egy kicsit hűtőben pihentettjük, akkor még finomabb.

Tipp:

Én füstölt lazacot használtam