Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lazac steak balzsamecet redukción recept

Lazac steak balzsamecet redukción
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 250 g lazacfilé
    • 1 citrom
    • 1 kisebb chili
    • 1 dl balzsamecet
    • 170 g saláta mix
    • 7 gerezd fokhagyma
    • 3 ek olíva olaj
    • 1 dl szénsavas ásványvíz
    • 1/2 kk őrölt pirospaprika
    • őrölt bors
    • csipet cukor
    • 1 ek tárkonyecet

    Elkészítése:

    5 gerezd zúzott, sózott fokhagymából, 1 evőkanál olíva olajból, 1 dl szénsavas ásványvízből, fél kávéskanál őrölt paprikából muzsdélyt készítünk (a hozzávalóit csak összekeverjük és lefedve hűtőbe tesszük.

    A halszeleteket kiolvasztjuk ha fagyasztott, majd egy citrom levével, kevés sóval bedörzsölve hűtőbe tesszük.

    Elkészítjük a balzsamecet redukciót, amihez 1 dl balzsamecet és 1 mokkáskanál cukorot felolvasztunk, állandó kavargatás mellett, úgy, hogy a térfogata kb harmadrészére csökkenve besűrűsödjön.

    Több órás pácolás után a halszeleteket jól leitatva, kevés olajon először a bőrös felével, majd a másik oldalán is 3-4 percig sütjük. Az olajba 2 gerezd zúzott fokhagymát és szeletelt, mag nélküli chilit is teszünk. A hal akkor sül meg, ha ujjunkkal megnyomva ruganyos az állaga. Papírtörlőre szedve leitatjuk és melegen tálaljuk, a balzsamecet redukción. Tetejére kevés sót borsot őrlünk.

    A saláta keveréket az elkészített muzsdéllyal és kevés tárkonyecettel öntözzük meg, valamint újhagyma karikákat vághatunk rá.

    Két személy részére, romantikus, gyertyafényes vacsorának ajánlom!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá