Lazac steak balzsamecet redukción recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 250 g lazacfilé
- 1 citrom
- 1 kisebb chili
- 1 dl balzsamecet
- 170 g saláta mix
- 7 gerezd fokhagyma
- 3 ek olíva olaj
- 1 dl szénsavas ásványvíz
- 1/2 kk őrölt pirospaprika
- só
- őrölt bors
- csipet cukor
- 1 ek tárkonyecet
Elkészítése:
5 gerezd zúzott, sózott fokhagymából, 1 evőkanál olíva olajból, 1 dl szénsavas ásványvízből, fél kávéskanál őrölt paprikából muzsdélyt készítünk (a hozzávalóit csak összekeverjük és lefedve hűtőbe tesszük.
A halszeleteket kiolvasztjuk ha fagyasztott, majd egy citrom levével, kevés sóval bedörzsölve hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a balzsamecet redukciót, amihez 1 dl balzsamecet és 1 mokkáskanál cukorot felolvasztunk, állandó kavargatás mellett, úgy, hogy a térfogata kb harmadrészére csökkenve besűrűsödjön.
Több órás pácolás után a halszeleteket jól leitatva, kevés olajon először a bőrös felével, majd a másik oldalán is 3-4 percig sütjük. Az olajba 2 gerezd zúzott fokhagymát és szeletelt, mag nélküli chilit is teszünk. A hal akkor sül meg, ha ujjunkkal megnyomva ruganyos az állaga. Papírtörlőre szedve leitatjuk és melegen tálaljuk, a balzsamecet redukción. Tetejére kevés sót borsot őrlünk.
A saláta keveréket az elkészített muzsdéllyal és kevés tárkonyecettel öntözzük meg, valamint újhagyma karikákat vághatunk rá.
Két személy részére, romantikus, gyertyafényes vacsorának ajánlom!