Hozzávalók:
Elkészítése:
5 gerezd zúzott, sózott fokhagymából, 1 evőkanál olíva olajból, 1 dl szénsavas ásványvízből, fél kávéskanál őrölt paprikából muzsdélyt készítünk (a hozzávalóit csak összekeverjük és lefedve hűtőbe tesszük.
A halszeleteket kiolvasztjuk ha fagyasztott, majd egy citrom levével, kevés sóval bedörzsölve hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a balzsamecet redukciót, amihez 1 dl balzsamecet és 1 mokkáskanál cukorot felolvasztunk, állandó kavargatás mellett, úgy, hogy a térfogata kb harmadrészére csökkenve besűrűsödjön.
Több órás pácolás után a halszeleteket jól leitatva, kevés olajon először a bőrös felével, majd a másik oldalán is 3-4 percig sütjük. Az olajba 2 gerezd zúzott fokhagymát és szeletelt, mag nélküli chilit is teszünk. A hal akkor sül meg, ha ujjunkkal megnyomva ruganyos az állaga. Papírtörlőre szedve leitatjuk és melegen tálaljuk, a balzsamecet redukción. Tetejére kevés sót borsot őrlünk.
A saláta keveréket az elkészített muzsdéllyal és kevés tárkonyecettel öntözzük meg, valamint újhagyma karikákat vághatunk rá.
Két személy részére, romantikus, gyertyafényes vacsorának ajánlom!