Lazac mandulás bundában recept

Hozzávalók:
- 600 g fagyasztott vadlazac filé
- 50 g kukoricadara
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 g szeletelt mandula
- 200 g sajt
- 500 ml főzőtejszín
- 400 g szeletelt csiperke (konzerv is lehet)
- frissen őrölt bors
- 100 g (prágai) sonka (szeletelt)
- friss salátakeverék
Elkészítése:
A fagyos halról a jeget leolvasztjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Addig félretesszük, míg a mártást elkészítjük.
A sajtot lereszeljük, a sonkát felkockázzuk. A gomba levét leszűrjük. A sajtot, sonkát és a gombát összekeverjük a tejszínnel, egy kis borssal ízesítjük, lefedjük, majd hűtőbe rakjuk.
A halat a kukoricadarába beleforgatjuk, majd a felvert tojásba belemártjuk, ezután meg a mandulában forgatjuk meg.
Bő, forró olajban megsütjük.
A halat forrón, a mártást hidegen tálaljuk és salátával díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »