Lazac mandulás bundában recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 600 g fagyasztott vadlazac filé
- 50 g kukoricadara
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 g szeletelt mandula
- 200 g sajt
- 500 ml főzőtejszín
- 400 g szeletelt csiperke (konzerv is lehet)
- frissen őrölt bors
- 100 g (prágai) sonka (szeletelt)
- friss salátakeverék
Elkészítése:
A fagyos halról a jeget leolvasztjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Addig félretesszük, míg a mártást elkészítjük.
A sajtot lereszeljük, a sonkát felkockázzuk. A gomba levét leszűrjük. A sajtot, sonkát és a gombát összekeverjük a tejszínnel, egy kis borssal ízesítjük, lefedjük, majd hűtőbe rakjuk.
A halat a kukoricadarába beleforgatjuk, majd a felvert tojásba belemártjuk, ezután meg a mandulában forgatjuk meg.
Bő, forró olajban megsütjük.
A halat forrón, a mártást hidegen tálaljuk és salátával díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.