Lazac mandulás bundában recept
Hozzávalók:
- 600 g fagyasztott vadlazac filé
- 50 g kukoricadara
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 g szeletelt mandula
- 200 g sajt
- 500 ml főzőtejszín
- 400 g szeletelt csiperke (konzerv is lehet)
- frissen őrölt bors
- 100 g (prágai) sonka (szeletelt)
- friss salátakeverék
Elkészítése:
A fagyos halról a jeget leolvasztjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Addig félretesszük, míg a mártást elkészítjük.
A sajtot lereszeljük, a sonkát felkockázzuk. A gomba levét leszűrjük. A sajtot, sonkát és a gombát összekeverjük a tejszínnel, egy kis borssal ízesítjük, lefedjük, majd hűtőbe rakjuk.
A halat a kukoricadarába beleforgatjuk, majd a felvert tojásba belemártjuk, ezután meg a mandulában forgatjuk meg.
Bő, forró olajban megsütjük.
A halat forrón, a mártást hidegen tálaljuk és salátával díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »









