Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lazac mandulás bundában recept

Lazac mandulás bundában
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 600 g fagyasztott vadlazac filé
    • 50 g kukoricadara
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 g szeletelt mandula
    • 200 g sajt
    • 500 ml főzőtejszín
    • 400 g szeletelt csiperke (konzerv is lehet)
    • frissen őrölt bors
    • 100 g (prágai) sonka (szeletelt)
    • friss salátakeverék

    Elkészítése:

    A fagyos halról a jeget leolvasztjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Addig félretesszük, míg a mártást elkészítjük.

    A sajtot lereszeljük, a sonkát felkockázzuk. A gomba levét leszűrjük. A sajtot, sonkát és a gombát összekeverjük a tejszínnel, egy kis borssal ízesítjük, lefedjük, majd hűtőbe rakjuk.

    A halat a kukoricadarába beleforgatjuk, majd a felvert tojásba belemártjuk, ezután meg a mandulában forgatjuk meg.

    Bő, forró olajban megsütjük.

    A halat forrón, a mártást hidegen tálaljuk és salátával díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá